Prime Z690-P Wi-Fi ile i5-14600K işlemci uyumlu mudur?

Supermenokan

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
12Th Gen İ5 12400-RTX 3060Tİ VENTUS 2X OC- KİNSGTON FURY BEAST 6000 MHZ
Meslek
Serbest Meslek Erbabı
Herkese merhaba, günaydın. Sizlere konu başlığında da belirtmiş olduğum üzere bu anakartı kullanıyorum ve düşündüğüm işlemci Intel i5-14600K. RX 7800 XT'nin yanına arkadaş olarak alıyorum. Sizce bu işlemci anakarta uygun mu?

IMG_1789.png

Uyumlu soketler hocam ikisi de alabilirsiniz fakat anakartın SSD Gen4 ve gen5 desteklemesine de dikkat edin bence.

SSD olarak bunu kullanıyorum hocam.

Uyumlu soketler hocam ikisi de alabilirsiniz fakat anakartın SSD Gen4 ve gen5 desteklemesine de dikkat edin bence.

Bir sorum daha olacak tüm AMD işlemciler için bu anakartım uygun mu yani bütün AMD işlemcileri takabilir miyim?

Dosya Ekleri

• IMG_1794.png
    IMG_1794.png
    157,3 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
SSD olarak bunu kullanıyorum hocam.

Bir sorum daha olacak tüm AMD işlemciler için bu anakartım uygun mu yani bütün AMD işlemcileri takabilir miyim?
Kontrol ettim gen5 SSD ile uyumluymuş hocam. İkinici sorunuza yanıtım ise hayır AMD işlemcileri bu anakart üzerinde kullanamazsınız. AMD işlemciler genellikle AM4 veya AM5 soketlerini kullanıyor. Gösterdiğiniz anakart LGA 1700 sokete sahip.

Kontrol ettim gen5 SSD ile uyumluymuş hocam. İkinici sorunuza yanıtım ise hayır AMD işlemcileri bu anakart üzerinde kullanamazsınız. AMD işlemciler genellikle AM4 veya AM5 soketlerini kullanıyor. Gösterdiğiniz anakart LGA 1700 sokete sahip.

7800 XT ve 14600k darboğaz yapar mı bir taraflarımı yırtsam da 😂

Technopat Haberler

Geri
Yukarı