Prime95 testinde R5 3600 işlemci hata veriyor

ravenbackk

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,

Prime95 testi yapınca daha 2.dakika da Ryzen 5 3600 işlemcimin 6 çekirdeğinin 2,4 ve 5. çekirdekleri duruyor. Diğerleri çalışmaya devam ediyor.
Sorun bu şekilde, oyunlardayken sıcaklık çok yüksek seviyelere de çıkmıyor oysaki. 1.5 sene stok fanla overclock yaptım. 2-3 aydır da overclock kapalı. Voltaj 1.1'de.
Ekran görüntüsünü de paylaştım.
Yorumlarınız çok önemli ne önerirsiniz?

Dosya Ekleri

• .....png
    84,4 KB · Görüntüleme: 141
Son düzenleyen: Moderatör:
Yok overclock kapatmıştım geçtiğimiz aylarda. 3600 MHz'e 1.08 voltaj vererek çalışıyordu işlemci. Testi yaptığımda ise overclock kapalıydı. Stok fan kullanıyorum bu arada.
Overclocku Auto ayarına alıp öyle denedim. Daha 1 dakika olmadan mavi ekran hatası verdi.
İşlemcim oyunları oynatıyor. Genel anlamda boştayken ısınmıyor RDR 2, Cyberpunk tarzı oyunlarda 75 derece de kalıyor işlemci Max. Sizce işlemcim at çöpe modunda mı şu an.
Normal masaüstünde 2.5 yıl boyunca hiç mavi ekran hatası almadım. Hala daha almıyorum.
İşlemci mi değiştirmeli miyim?

çok teşekkür ederim. Bios resetleyince düzeldi. Hatasız 15dk boyunca stress testine soktum.
Auto overclock modunda da olduğu için stok falnla beraber 95 dereceyi gördü max. Ardından kapattım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…