Prime95 vs AIDA64 vs Cinebench R20

Makaleler
29
Daha fazla  
Prime95 mi AIDA64 mü güvenilir?
İnternete birkaç forum ve yabancı forumlara baktım.
Bir de buraya sorayım dedim.
Genelde Prime95'in eskidiğine, sistemi gereksiz zorladığına, işlemcinin anasını ağlattığına göre yorumlar var; buna karşın AIDA64'ün daha gerçekçi, güvenilir olan işlemciyi Prime95 gibi ağlatan bir test değilmiş.
Hız aşırtma yapmak istiyorum ve Prime95 testinde başkalarının benim girdiğim değerlerde sorun yaşamazken benim 90+ gibi sıcaklıklar aldığımı biliyorsunuz. Ya da şu an öğrendiniz.

AIDA64'e güvenip daha az sıcaklık alırsam yaptığım/yapacağım hız aşırtmanın stabil olduğunu söyleyebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
4.2 GHz 1.25V verdim.
Prime 95 testinde 90+dereceye ulaşıyordu. 1.23 verdi sistem kapandı voltaj yetmedi. Silikon kötü galiba.
Birinden tavsiye aldım Prime95 yerine AIDA64 ve Cinebench testlerini yaptım. Prime95 gereksiz yoruyor, anasını ağlatıyor bu gibi yorumları başka forumlarda ve yabancı Reddit forumlarında gördüm.
5x = 5 kere yaptım demek üst üste.
Yaptığım testler.
Cinebench R15 5X 74 derece en fazla.
Cinebench R20 5X 75 derece en fazla.
AIDA64 80 derece en fazla 20 dakikalık işkencenin sonucunda.

Prime95'te 90+oluyor.
Prime a güvenmeyip bu 3 teste güvenip şunu diyebilir miyim:

"Yaptığım hız aşırtma işleminden sonra sistemimi "rahatlıkla" kullanabilirim.

4.2 GHz 1.25V verdim.
Prime 95 testinde 90+dereceye ulaşıyordu. 1.23 verdi sistem kapandı voltaj yetmedi. Silikon kötü galiba.
Birinden tavsiye aldım Prime95 yerine AIDA64 ve Cinebench testlerini yaptım. Prime95 gereksiz yoruyor, anasını ağlatıyor bu gibi yorumları başka forumlarda ve yabancı Reddit forumlarında gördüm.
5x = 5 kere yaptım demek üst üste.
Yaptığım testler.
Cinebench R15 5X 74 derece en fazla.
Cinebench R20 5X 75 derece en fazla.
AIDA64 80 derece en fazla 20 dakikalık işkencenin sonucunda.

Prime95'te 90+oluyor.
Prime a güvenmeyip bu 3 teste güvenip şunu diyebilir miyim:

"Yaptığım hız aşırtma işleminden sonra sistemimi "rahatlıkla" kullanabilirim.
Çok benzer bir durumdayım şuan ve ben de bunun cevabını arıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı