Prizdeki Ethernet çıkışından internet alınır mı?

ItsWisehan

Decapat
Evimin yapısı biraz farklı odama internet çekmiyor. Araya repeater gibi bir cihaz da alma şansım yok yine tam ortada herhangi bir priz vs. yok. Ethernet kablosu çekmeyi düşündüm. Evin arka tarafındaki odaların hepsinde prizin yanında Ethernet çıkışı da var. Zaten aynı Ethernet çıkışının salonda olanına modem takılı. Merak ettiğim şey şu: Odamdaki Ethernet çıkışını direkt Ethernet kablosuyla bilgisayarıma bağlayabilir miyim yoksa oradan gelen internet bu şekilde kullanılamaz mı?

Telefon kablosu için o. Eth için değil.

Bu tür prizlerde genelde 2 çıkış oluyor RJ11 ve RJ45 diye geçiyor, RJ45 varsa interneti dağıtabilirsin yoksa bile yaptırmak çok basit bir işlem, elektrikçi çağırırsan hemen halleder veyan kendin yapabilirsin.

Hangisi olduğunu nasıl anlayabilirim

Şuan fotoğraf ekleyemedim nedense 1dk

Resmini buraya ekler misin?
Hocam anlamadığım bir şekilde fotoğraf ekleyemiyorum ama bilen bir bilgisayarcı tanıdığım rj45 dedi. Sıkıntı şu ben buradaki interneti başka bir bağlantı olmadan direkt bilgisayarımla kullanabilecek miyim?

Son düzenleme:
Sanırım Ethernet prizlerine Cat6 deniliyor (yine de çok emin değilim). Odaya sonradan dahil etmek istediğim için bakmıştım. Telefon prizleri Ethernet prizlerine göre giriş soketleri daha dar oluyor. Ethernet girişleri telefon girişine göre yatay daha geniş görünüyor.

İnternete Cat6 veya Ethernet Data prizi yazarak görebilirsiniz. Daha sonra telefon için olanlara da bakın farkı görürsünüz.
Bir de odanızda bir ethernet prizi olacaksa, o prizin içinde kendi LAN kablonuzu takacağınız slota da modemden kablo gelmesi gerekir. Yani duvarın içinde elektrik tesisatından modemden gelen lan kablosunu ethernet prizine takıp kapatmanız gerekir. Belki daha önceden sistem döşenmiştir onu da bilemiyorum. Bazen prizler konuluyor ama tam tesisat döşenmiyor.

RJ45 ise kullanabilirsin direkt modem bağlantısı yaparak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…