Prize klimadan su damladı

kxcz

Decapat
Katılım
26 Mayıs 2021
Mesajlar
55
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba, bizim klimamız balkondaki borusundan su akıtıyordu ve annem de onun altına 5Lt'lik şişe koymuş ama o akan su da şişeyi doldurmuş.
Dolduğu için taştı ve yağmur yağar gibi klimadan su akmaya başladı. Hemen klimayı kapattım ama devam etti.
Daha sonra masamın arkasındaki prizi hatırladım ve hemen oranın üstünü kapattım ama o koyduğum şey tam kapatmamış (herhalde), yani su geçirmiş.
Tahminen o su 15-20 dakika boyunca aktı, prizi kullanmalı mıyım veya kullanamazsan ne kadar kullanmamalıyım?
 

Dosya Ekleri

  • image.jpg
    image.jpg
    220,2 KB · Görüntüleme: 58
  • image.jpg
    image.jpg
    267,6 KB · Görüntüleme: 52
  • image.jpg
    image.jpg
    255,4 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleyen: Moderatör:
Prizin suyu hapsedeceği herhangi bir yer yok. Kullanmanızda bir sakınca yok bence ama garanti olsun isterseniz sigortayı kapatıp prizi söküp içini peçete ile silin. Söküp takma işlemi oldukça basittir.
 
Priz içerisinde ıslaklık tespit ettiniz mi? Prizin üst kısımlarındaki tozlar hala olduğu gibi duruyor. Yani suyun prize girebileceği yer hala tozlu olduğu için içine su girmemiş bile olabilir. Eğer içine su girdiyse de pek bir şey olmaz. Takılı olan fişi çekip bir bez ile prizi silin bakalım ıslaklık gelecek mi. Kesinlikle prize parmağınızla veya herhangi bir metal ile müdahale etmeyin. Tek yapmanız gereken fişin girdiği o yuvarlağa bez sokuşturup biraz sağ sola çevirmek. Canlı uçlara su kaçmış mıdır falan diye herhangi bir cisim sokmayın. Dediğim gibi sadece takılı olan fişi sökün fiş yuvasını bezle silip ıslaklık var mı yok mu kontrol edin. Bunun dışında priz suyu içerisinde tutamayacağından yani içine su kaçmış olsa da içerisi dolu kalmayacağından bir sorun yaratmaz. Prizi sorunsuz kullanabilirsin, sorun çıkarmaz.
 
Merhaba. Priz iç iletkenleri kuruduktan sonra (içi açıp silinerek veya saç kurutma makinesiyle belirli uzaklıktan sıcak hava tutulup) priz içi tam olarak kuruduktan sonra yine kullanılabilir, ama asıl sıkıntınız klimanızın gider (atık) su borusu drenajıyla ilgili görünüyor. Klimaların iç ve dış ünitesi ısıtma ve soğutma durumlarında her iki üniteden çıkan (yazın iç üniteden kışın dış üniteden yoğuşup çıkan) yoğuşma suyu gider çıkışına gider hortumuyla bağlanıp ortak bir "T" bağlantısı ile balkonun su akıtma deliğine yönlendirilmelidir. Yani yaz ve kış durumuna göre iç ve dış ünitede yoğuşan su ortak "T" bağlantısında buluşup tek olmuş drenaj hortumuyla balkonun su boşaltım deliğine başka yerlere sıçramadan verilebilmiş olmalıdır. Klimaların en ideal (doğru) drenaj hatlı kullanımı bu şekliyle olmalıdır, aksi durumda ayni sıkıntı başka zamanlarda yine tekrar edebilir. Mevcut olan bu drenaj sorununu ya siz ya da yetkili klimacılarla mutlaka ama mutlaka çözmeye çalışın.

Alttaki resimlerde bu konuda kendi evimde yapılan bir uygulama şekli görülüyor. İlk resim dış ünite giderinden, 2. resim iç ve dış üniteden gelen gider hortumlarının "T" ile birleşip tek hortuma verilmesi (indirgenmesi) ve 3. resimde balkonun içteki boşaltım deliğinden suyun dışa (yağmur oluklarına) olan drenajı görülüyor. Bu "T" yi bayrakların plastik, siyah boru direklerinden havya ile 2014'de yapmıştım.

Not: İç üniteden damlayan su damlaları bize iç ünite gider rekorundan drenaj hortumu bağlantısının alınamadığı veya yerinden çıktığı bir durumu tahminen gösteriyor. Öncelikle bunu giderip bu hortum bağlantısını dış ünitedeki rekordan alınma durumu yoksa ondan da alınıp ortak "T" ile balkona verilmesi gerekiyor. Bu işlemi mutlaka ama mutlaka yaptırın. Kolay gelsin.
 

Dosya Ekleri

  • DSCN1545.JPG
    DSCN1545.JPG
    160,1 KB · Görüntüleme: 30
  • DSCN1544.JPG
    DSCN1544.JPG
    197,8 KB · Görüntüleme: 12
  • DSCN1546.JPG
    DSCN1546.JPG
    342,7 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:

Geri
Yukarı