Prizin topraklama çubuklarının yamuk durması

r1owner

Hectopat
Selam arkadaşlar,

Elektronik parçalardan merakım sebebiyle az da olsa anlıyorum fakat "elektrik" tesisatı ile ilgili gerçekten hiçbir elle tutulur bilgim yok.

Bu prize bir yüksek gerilim korumalı priz çoklayıcı takacağım fakat tam girmiyor gibi hissettiriyor priz. Topraklama çubukları da gördüğünüz gibi birbirinden değişik, sanki yerinden çıkıp esnemiş gibi.

Burada bir tuhaflık var mıdır? Ben bunu penseyle tutup düzeltebilir miyim çarpılmadan? Düzeltmem gerekiyorsa nasıl yapmalıyım, biraz yardım istiyorum

Şalteri indirip penseyle düzeltebilirsin.

Şalteri indirmeden yapılınca ne olacağını @SideWinder hocama sormuş olalım. 16. yılında bulunduğum eğitim hayatımdan çıkarım yaparsam bir şey olmamalı. Ama kimse tavsiye etmiyor. Daha önce dokunduğumu da belirteyim.

Son düzenleme:
Topraklama cubuklarindan elektrik gelmez pense ile düzeltmenizde bir sorun olmaz. Fakat güvenlik her şeyden önemlidir. Bu yüzden akimi keserek düzeltmek gerekir.

Teşekkürler dostlar bu çubuklar bana doğru bakacak ve dirsek yapacak ve anladığım kadarıyla priz geçerken temas edecek ve zorlanmayacak.

Prizde gerçekten topraklama olup olmadığını kontrol etmenin kolay bir yolu var mıdır peki? (prizdeki topraklama pinlerinin gerçekten akımı fiziksel olarak toprağa ileten tesisata bağlı olup olmadığını test etme şansım, mesela...)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…