Proaktif vs Reaktif koruma

Makaleler
1
Öncelikle konumda hiçbir şekilde hiç kimseye hakaret, aşağılama, duygusunu incitme, bilgisini eleştirme-küçümseme vb. Kötü, olumsuz anlam yoktur. İki siber güvenlikçiyi kapıştırmak ya da başka saçma sapan iğrenç bir düşünceyi yorumlarda görmek istemiyorum. Sadece bilgi öğrenmek istiyorum.

Alıntıladığım mesajı Can Değer hocam şu videosunda anlatıyordu. Arkadaş daha çok kişinin bilgilenmesi için konu açmış.

Konuya cevap veren @Murat5038 hocam ise anladığım kadarıyla kurumsal alanlarda konu sahibinin dediğinin öyle olmadığını, doğrusunun "bu" olduğunu belirtti.

İki bilgiye baktığımda Can Değer hocamın söylediği bilgiden kurumsal alanlarda dosyanın bilgisayara giriş yapmadan önce taranmadığını @Murat5038 hocamın yazdığı bilgiden ise dosyanın tarandığını anladım. Hangisi daha doğru? Ben neyi okumuyorum? Neyi yanlış anlıyorum? Neleri kaçırıyorum?
@24099 @acv @yika38 @nih

Son düzenleme:
Can Değer, teknik detaya inmeden olayı hikayeleştirerek anlatıyor daha çok. "Olayın aslı tam olarak böyle değil, ama siz böyle anlayın" der genellikle teknik bir şey anlatırken. İnsanların kabaca zihinlerinde bir şeyler canlanması, fikir oluşması, anlayabilmesi için. Teknik detayını anlatsa zaten esnemekten yarılır gider herkes, pek de bir şey anlamaz. Ben bu şekilde yorumluyorum. Konuya gelirsek bu şekilde keskin ayrımların olmadığını anlıyorum. Ancak kabaca bir insanın meseleyi anlaması için tasnifimsi bir şey olmuş. Benim kafamda tarama optimizasyonunu çağrıştırıyor daha çok. Mesela bir dosya indirirsin, kimi antivirüs yazılımı anında tarar, kimisi de ancak dosya çalıştırıldığı zaman onu tarar ya, bunun gibi.

İnsanların Can Değer'den üç-beş bir şey duyup konuya hakim olduklarını zannetmeleri de ayrıca trajikomik. Enterprise güvenliği için McAfee önerenler bunun en tipik örneği.
Sözlerimden konuya hakim olduğum anlamı da çıkmasın, sadece işlerin böyle yürümediğinin farkındayım, o kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…