Problem kitabındaki problemler neden bu kadar zor?

Uranhay

Kilopat
Sosyal Tayfı
Yer
Türkiye
Karekök'ün problem kitabını aldım. Bazı sorular o kadar zor ki çözemiyorum ve çözüm yolunu bulamıyorum. Arkadaşlarım da çözemiyor. Neden bu kadar zor olmak zorunda bunlar? Zor olunca kaliteli mi oluyor yani?

YKS'de çıkan problemleri rahatça yapabiliyorum ama bu kitaptakileri yapamıyorum. Neden bu kadar zor cidden aklım almıyor. Tamam zor sorulara alışalım da bu nedir ya?

Bunun mantığını açıklayabilir misiniz?

Karekök bazı insanlara gitmiyor hocam. Çözüm videolarında bazı sorular bile açıkçası rastgele şekillerde çözülüyor.
Evet. Bir oran buluyor ve oranı şıklarda deniyor. Çok saçma değil mi? Problemin temelinde denklem bulup denklemi çözmek var zaten. Olay şıklardan gitmek ise süre sıkıntısı çekeriz. ÖSYM'nin tüm problem soruları denklem kurunca çözülüyor ve biraz ustalaşınca süre sıkıntısı yaşanmıyor.

@Uranhay bazen bazı yayınlar sırf zor adlandırılsın diye çözülmesi neredeyse imkansız olan tamamen saçma sapan kitap veya sorular çıkarırlar. Karekök bu yayınlardan biri. Yayının klasik soru bankaları dışında diğer kitaplarını kullanmıyorum açıkçası.

@Uranhay bazen bazı yayınlar sırf zor adlandırılsın diye çözülmesi neredeyse imkansız olan tamamen saçma sapan kitap veya sorular çıkarırlar. Karekök bu yayınlardan biri. Yayının klasik soru bankaları dışında diğer kitaplarını kullanmıyorum açıkçası.
Problem soru çözümü yapan bazı hocaların (Eyüp B. nin çokluyorum serisi gibi) videolarındaki problemler de çok zor. Karekök kitabının böyle oldugunu bilmiyordum.

@Uranhay eğer ÖSYM problem sorularını çözebiliyorsanız. Çok takmayın. Fakat yine de bir iki tık ÖSYM'den zor soran yayın çözün. Ayrıca yine kolay soran yayınlarda çözün. Kendinizi zora alıştırıp kolay gelince çözemeyen çok tanıdığım vardı.

@391969 ÖSYM'den bir-iki tık zor soran bir kaynak bilmiyorum. Bir öneride bulunur musunuz?

Benim gördüklerim ya çok kolay ya da çok zor, ortasını bulamadım.

Bende yeni yeni liseye alışan bir 10. sınıf öğrencisiyim hocam. Bize orta olarak Çap Anadolu liseleri için olanlarını söylüyorlar ama onunda bazı soruları gerçekten kolay oluyor. Onun dışında zor olarak da okul olarak Bilgi Sarmalı, EİS çözüyoruz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı