Problemler için temel kaynak önerisi

Let it happen

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. 12. sınıfım. Hocamız eis yayınlarının TYT problemlerle konusuyla ilgili test çözdü ama ben denklem kuramıyorum denklemi çözmede sıkıntı yok. Günlük paragraf çözdüğüm gibi yanına problemleri de eklemek istiyorum. Hangi kaynağı almalıyım?

Merhaba arkadaşlar. 12. sınıfım. Hocamız eis yayınlarının TYT problemlerle konusuyla ilgili test çözdü ama ben denklem kuramıyorum denklemi çözmede sıkıntı yok. Günlük paragraf çözdüğüm gibi yanına problemleri de eklemek istiyorum. Hangi kaynağı almalıyım?
Çap problemler çözsen yeter başka kitap çözmeye gerek yok zaten bir TYT matematik kitabı problemleri de kapsıyor. @KırAtlıLiberal

Ağır kaçmasın? Daha önce hiç problemler çözmedim.
Ben çözüyorum ağır değil. Sınavda derece yapmış kişilerin kaynak önerilerine baktım, başlangıç için en çok önerilen kaynak buydu ve bende bunu alıp çözmeye başladım ve öyle kolay bir kitap değil, zor sorular da var. Bu yönünü beğendim zaten, çıtır çerez problemler kitabı gibi basit "pratik" amaçlı sorular sormuyor, her soruyu anlatıyor kitap üzerinde ve bu yönünü de çok sevdim.

Ağır kaçmasın? Daha önce hiç problemler çözmedim.

Çap zaten başlangıç kitabı gibi bir şey. Yine de ağır dersen Şenol Hoca'nın çıtır çerez problemler kitabına bakabilirsin.

Hocam problem kitabı almanıza gerek yok zaten daha yenisiniz, elinizde 2 tane TYT kitabı varsa bunun 1'inden günde 1 test veya 5 soru çözün her gün aynı konu çözmeyin 1 gün yaş diğer gün işçi diğer gün hız hem konuyu da unutmazsınız hem de sıkılmazsınız. Problem çözmek tecrübe işidir, yani öğrencilerin %90'ı gibi çözememeniz normal, her soruyla 3-4 dakika uğraşın olmadı mı geçin testi bitirdikten sonra video çözümünü izleyin, ben böyle yapıyorum verim de alıyorum. Eğer illa alacaksanız çıtır çerez problemler'i alın.

Hocam problem kitabı almanıza gerek yok zaten daha yenisiniz, elinizde 2 tane TYT kitabı varsa bunun 1'inden günde 1 test veya 5 soru çözün her gün aynı konu çözmeyin 1 gün yaş diğer gün işçi diğer gün hız hem konuyu da unutmazsınız hem de sıkılmazsınız. Problem çözmek tecrübe işidir, yani öğrencilerin %90'ı gibi çözememeniz normal, her soruyla 3-4 dakika uğraşın olmadı mı geçin testi bitirdikten sonra video çözümünü izleyin, ben böyle yapıyorum verim de alıyorum. Eğer illa alacaksanız çıtır çerez problemler'i alın.
Elimde antrenmanlarla matematik 1 var az kaldı bitecek. Başka yok.

Temelim olmadığı için çözüyorum. Kitabı alalı 2-3 sene oldu. Bitince neye geçeyim sizce? Bu sene sadece tyt çalışmayı düşünüyorum.
Hocam temel dediğiniz şey için 60 TL'ye kitap almak hiç mantıklı değil. AT 1 zaten ağır bir kitap ona harcadığınız zamanla 1 TYT matematik kitabı bitirirdiniz ama sağlık olsun bir çok kişi bu hataya düşüyor. Çarpma, bölme 1 günde halledilecek şeyler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı