Problemler nasıl çözülür?

vide123

Centipat
Daha fazla  
Son 1 haftadır her gün 3-4 saat problem çözümü izliyorum. Bir 3-4 saat de soruları çözmeye uğraşıyorum fakat asla olmuyor. Ne yapmam lazım? Nasıl yapılıyor problemler? Konu anlatımlarını da izledim yok, imkansız. Çaresi yok mu bunun? Kolay soruları çöz vs. demeyin, bir sürü çözdüm kolay oldu mu çok kolay oluyor. Denklem bile kurmadan çözüyorum ortalama olan sorularda denklem bile kuramıyorum, asla çözemiyorum. Belki biri görür yardım eder diye yazıyorum, genelde kimse cevap vermiyor da.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son 1 haftadır her gün 3-4 saat problem çözümü izliyorum. Bir 3-4 saat de soruları çözmeye uğraşıyorum fakat asla olmuyor. Ne yapmam lazım? Nasıl yapılıyor problemler? Konu anlatımlarını da izledim yok, imkansız. Çaresi yok mu bunun? Kolay soruları çöz vs. demeyin, bir sürü çözdüm kolay oldu mu çok kolay oluyor. Denklem bile kurmadan çözüyorum ortalama olan sorularda denklem bile kuramıyorum, asla çözemiyorum. Belki biri görür yardım eder diye yazıyorum, genelde kimse cevap vermiyor da.
Kısa sorularda şıklardan ilerle verilmeyen yerine şıkları sırayla denersin hemen hemen çözüm süresine gelir kısa sorularda. Uzun sorularda çok dakikanızı yer.

Aslında matematiği çok seven biri olarak bende ilk başta sayı problemlerinde bile çok zorlanıyordum ama çöze çöze hepsinin çözümü benzer olmaya başlıyor rahat olun kendinizi zorlayarak çözün, geometri içinde bence aynısı geçerli.(kaynak olarak da 345 TYT matta zorlana zorlana bitirmiştim sonra 3D'yi çok kolay halletim apotemidede arada soru kaçıyor ama rahat yine de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı