Rehber Process Monitör ile hata raporu nasıl incelenir?

Diyelim ki bir program yüzünden o hatayı alıyoruz o zamanda gösteriyor mu? Gösteriyorsa ne yazıyor?

Bazen sorun çıkartan program rapora düşebiliyor. Bazen bu OneDrive oluyor, bazen bir anti-virüs programı oluyor. Programın dosya konumunu inceleyince oyunla veya programla alakası olup olmadıgını anlayabiliyoruz.

Mesela burada A-Volute diye oyunla bir alakası olmayan bir programın arkplanda çalıştıgı gözüküyor. Daha sonra silince sorun düzeldi.

Buradan ekran kartı sürücüsünün de güncelliğini kontrol edebiliyoruz.

Bahsi geçen konu:

Hocam ben raporları inceledim. Hataların nerede olduğunu bulabiliyorum zaten bulmak da pek de bir kabiliyet istemiyor ama hangisini silip neyi yükleyeceğimizi nereden anladığımızı anlamadım Yardımcı olursanız çok sevinirm.

%99 SysWOW64 ve System 32 içindeki hatalı, elle atılan dosyayı sildiriyoruz.
hangisini silip neyi yükleyeceğimizi

Buradan bakabilirsin, neyi indirirsen hangi DLL gelir diye.

Son düzenleme:
Evet, ben de sonradan fark ettim. Neyi sileceğimizi anlamadım derken aslında hatayı nasıl buluruz demek istedim. Yukarıdaki mesajımda bulabildiğimi belirtmişim ama aslında birkaç rapor inceledikten sonra bulamadığımı fark ettim.

Mesajınızdan anladığım şu;

SysWOW64 ve System 32'den dosyaları siliyoruz, DLL Veritabanından da hatalı dosyaların yerine indireceğimiz dosyaları bulup indiriyoruz.

Umarım anlatabilmişimdir kendimi.

@Emre C hocam yine rahatsız ediyorum, kusura bakmayın ama bir soru aklıma takıldı. Yukarıda şunu söylemişsiniz;

Şimdi biraz yukarı çıkıyoruz ve sistemde bazı yerlerde o dosyanın eksik olduğunu görüyoruz. Paket ile kurulum yapılmadığı için, el ile kopyalandığı için onlar yüklenmemiş

Bu cümlede anlamadığım bir nokta yok, lakin eksik olduğunu nasıl anlıyoruz onu anlayamadım. Yani şu soruyu sorarsam kendimi daha iyi anlatabilirim sanırım.

DLL dosyaları, Process Monitor raporunda, acaba büyük-küçük bir şekilde yazıldığı zaman mı hatalı kurulum ya da eksik bir kurulum olduğunu anlıyoruz? Demek istediğim büyük harf ile yazılanlar doğru bir DLL dosyası falan mı olmuş oluyor?

Daha da basite indirgemem gerekti, kusura bakmayın. Açıklaması zor bir durum

@Emre C Tamamdır, çok teşekkür ederim. Birkaç daha rapor inceleyip sorun yaşarsam size danışmaktan çekinmeyeceğim o zaman?

Hocam rahatsız ettiğim için kusura bakmayın. Name not found yazanlar hatalı mı oluyor?

düzenleme=

Hocam sanırım anladım. Hata raporunda arka arkaya bir sürü aynı dosyadan bulunuyorsa hata o dosyanın üzerinde yazan isimden kaynaklı sanırım. Doğru anlamış mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…