Merhaba arkadaşlar, müzikle uğraşıyorum ve kendi şarkılarımı yapıyorum. Artık bu işi biraz daha ciddiye alıp profesyonel bir şekilde ilerlemek istiyorum. Ancak bu konuda çok fazla bilgim yok ve nereden başlayacağımı bilmiyorum.
Not: Distrokid üyeliği fiyatlarından dolayı pahalı geldi.
- Şarkılarımı yayımlamak için hangi platformları kullanmalıyım?
- Mix ve mastering işlemlerini nasıl halledebilirim?
- Müziğimi daha geniş kitlelere ulaştırmak için neler yapabilirim?
- Profesyonel bir ekip ile çalışmak bana neler katabilir?
- Bu aşamada profesyonel bir ekip ile çalışmak için doğru adres arayışım başladı.
- Araştırmalarım sonucu 434records web sitesine ulaştım.
434 Records | Profesyonel Müzik Hizmetleri
Türkiye'nin lider prodüksiyon evi. Beat, Mix Mastering, DaÄıtım, Klip ve daha fazlası.434records.com.tr - Bu konularda deneyimli arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var. Bana yardımcı olabilir misiniz?
Hocam şarkılarını yayımlamak için Provider Directory – Spotify for Artists buradaki şirketlerden sana en uygununu seçebilirsin. Mix Master'de ben yardımcı olabilirim bunun yanında kendin yapmak istersen YouTube'da bir sürü tutorial var onlara bakabilirsin veya YouTube Instagram'da ünlü olan prodüktörlere mix Master'ini yaptırabiliirsin. Bu arada beat lazımsa yardımcı olurum.
Hocam teşekkür ederim önerileriniz için. Bahsettiğiniz Spotify for artists provider Directory'deki şirketlere de göz attım. Ancak maalesef fiyatları oldukça yüksek. 434Records'un sunduğu 1600 TL'lik fiyat, dağıtımın yanında mix, mastering, beat ve kapak tasarımını da içeriyor ve dağıtımdan elde edilen kârın %100'ünü de bana vereceklerini söylüyorlar. Bu kadar kapsamlı bir hizmet için bu fiyat bana daha uygun geldi. Sizce bu fiyat ve sunulan hizmetler makul mü? Tecrübelerinize dayanarak ne düşünürsünüz?
Hiç bir şey vaad etmeyen / edemeyen, ne iş yaptığı ve nasıl yaptığı belli olmayan bir prodüksiyon şeyisi...
- Araştırmalarım sonucu 434records web sitesine ulaştım.
434 Records | Profesyonel Müzik Hizmetleri
Türkiye'nin lider prodüksiyon evi. Beat, Mix Mastering, DaÄıtım, Klip ve daha fazlası.434records.com.tr
Hiçbir şey vaat etmeyen / edemeyen, ne iş yaptığı ve nasıl yaptığı belli olmayan bir prodüksiyon şeyisi...
Tam olarak ne yapmalarını bekliyorsunuz bu "şey" sahiplerinden / sitesinden?
Sitenize girip baktığımızda bu bahsettiğiniz hiç bir şeyi göremiyor ve duyamıyoruz.434records olarak müzik prodüksiyonu, özel beat üretimi, profesyonel mix & mastering, müzik dağıtımı ve sanatçı yönetimi alanlarında faaliyet göstermekteyiz. Yaptığımız işin kapsamı ve kalitesi, birlikte çalıştığımız sanatçılar ve ortaya koyduğumuz projelerle somut şekilde ortadadır.
İnternet ortamında bilgi sahibi olmadan, yalnızca dış görünüşe bakarak yapılan ön yargılı yorumların, hem üreticiye hem de sektöre zarar verdiğini belirtmek isteriz.
Bu izlenimi yaratan sizsiniz. İnternet sitenizi ben mi tasarladım? Kendinizi tanıtması gereken sizsiniz. Bakıyoruz; hiç bir şey yok.Not: Amacımız hiçbir şekilde reklam yapmak değildir. Bu açıklama, markamıza karşı oluşan ön yargıları gidermek ve somut delillere dayanmayan, bilgisiz yorumlara karşı bilgilendirme sağlamak amacıyla paylaşılmıştır.