Selam. İlk önce ben ilk edit programını 2016'da Camtasia'da yaptım. Tabii cok iyiydi ve öğrenmiştim ve artık yetersiz gelmişti, artık bıraktım ve artık crackli kullanıma karşı birisi oldugum için para verip almak istiyorum ama Premiere Pro fiyatlarını görünce insan üzülüyor. Bir de tek seferlik olmayışı daha da kötü. Tabii ilerleyen zamanlarda iyi bir gelirim olursa tabii ki ona geçeceğim ama şu an öyle bir şey söz konusu değil. Neyse, lafı cok uzattım. Ben şu an Movavi 2023 Steam Editor kullanıyorum ("100 liraya aldım 500 lira olmuş: L ") ve iyi ama artık yetersiz geliyor, istediğim şeyleri yapamıyorum. Örnek geçiş effekti cok az var ve yapamıyorum, neredeyse ve coğu özellik daha eklenmesi gerek, saysam bitmez. Ücretsiz ya da tek seferlik böyle 1 bin TL'lik gibi değil de Movavi gibi cüzi miktarda ama profesyonel bir video editör istiyorum. Her şey yapabileceğim, efektlerin bol oldugu, geçişlerin oldugu, her istediğim iconları oldugu bir program arıyorum. Hem beni zorluyacak, hem de profesyonelleştirecek arıyorum. Kararsız kaldım. İlk diyeceğim CapCut. Her şeyi yapıyor ama insan şüpheleniyor. Bir cin uygulaması, ne yapacağı belli olmaz. Ve ikincisi, yakında ücretli olacak. O zaman pahalı olacağı kesin.
İkinci ise DaVinci Resolve 18 Premier gibi bir program ücretsiz sürümü beni zorlayacak bir program olduğunu düşünüyorum. Ama geçiş efekti gibi şeyler yok gibi bir şey. Sizin tavsiyenizi bekliyorum dostlar. Kusura bakmayın uzun yazdığım için ve yazım yanlışı olduysa da kusura bakmayın. Yorumlarınızı bekliyorum.