Profire 2626 nasıldır?

Daha detaylı bilgi verirsen bu konuda daha fazla yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.

Evvela bu kadar giriş çıkışı ne yapacaksın? Ne tarz bir stüdyo ortamın var? Hücum kayıt mı alıyorsun? Toplam enstruman ve mikrofon sayısı nedir, tarz nedir, beklenti nedir?

Tüm bu soruların cevabını alabilirsem nokta atışı tavsiyede bulunabilirim. :)

O zaman Profire 2626 gibi sizin hiçbir işinize yaramayacak 26 giriş/çıkışı olan ses kartına para yatırmak anlamsız olur.

Sadece dinleme yapacaksak D/A converterlarının güçlü olmasına önem vereceğiz. Peki kullandığımız hoparlörler buna karşılık verebilecek mi? Bir zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür. İnanılmaz frekans aralığına ve sounda sahip bir ses kartını nasıl tecrübe ederiz? Hoparlörler aracılığıyla. Şu anda ne kullandığınızı bilmiyorum, onu da öğrenirsem daha yönlendirici şeyler söyleyebilirim.

Kaldı ki bir dinleyici için Delta 1010 da gayet tatmin edici olmalı. Şayet audiophile olma yolunda ilerliyorsak da stüdyo ekipmanları yerine hi-fi sistemlere yönelmeliyiz.

Şuan z5500 kullanıyorum. M-Audio m3-8 almayı düşünüyorum. Kart için ayrılan bütçe dahilinde alınabilecek kartların d/a converter gücü 1010lt ile karşılaştırıldığında 1010lt'den bu kartlara geçmeye değip değmeyeceği konusunda düşünceniz nedir?

M3-8 yerine bu fiyatlarda önerebileceğiniz hoparlörler nelerdir?

Zaman ayırıp cevaplandırdığınız için teşekkür ederim.

Öncelikle M3-8'i hiç test etmedim. O yüzden hakkında yorum yapamam; fakat 3.200 lira civarında olduğunu gördüm şimdi bakınca.

Benim sana tavsiyem, önce hoparlör al. Çünkü kullandığın ev sinema sistemi ile henüz kullandığın ses kartının doruk noktasını bilmiyorsun. Zaten hoparlör değişiminden sonra seste oldukça fazla fark oluşacağını düşünüyorum. Bir süre de öyle kullanırsın, eğer halen daha fazlasını istersen o zaman ses kartını değiştir derim.

Hi-fi sistemleri pek bilmem, ben düzenleme yaptığım için daha çok müziğin mutfağıyla ilgili ürünleri bilirim. Ayrıca müzik dinlemek için o bütçeye de gerek var mı bilmiyorum.

Sana tavsiyem, müzik dükkanlarına gidip hoparlörleri test et sürekli dinlediğin şarkılarla. Orada en çok içine sineni al. Çünkü ben sana şimdi git Adam A7X al, Dynaudio BM6A al derim, fakat sana fazladan para harcatmış olurum. Belki seni M-Audio Hx8 tatmin edecek değil mi, bunu henüz bilmiyoruz.

Bu iş biraz derin bir iş. Detaya indikçe daha da derinleşir. Mesela odan kaç metrekare? 20 metrekareden az ise 8'' bas sürücüsüne sahip hoparlör önermem. 15-20 metrekare arası ise 6.5'' ideal bana göre. Tabi odanın köşeleri, dikdörtgen mi kare mi oluşu vs. bunların hepsi ayrı ayrı önemli.

Özetle, odan 20 metrekareden küçükse 8'' olan hoparlörleri kafadan ele. 6.5'' olanlara yönel.

JBL LSR 305 veya LSR 308
Yamaha HS serisi (5, 7 ve 8)
Adam AX serisi
M-Audio BX serisi

Bu listede en zayıf halka M-Audio BX serisi. En güçlüsü ise Adam AX serisi. (A7x benim de hedeflerim arasında misal)

Benim tavsiyem Yamaha HS7. Fiyat/performansı gayet iyi bi' stüdyo monitörüdür.

Son olarak şunu ilave edeyim. Bizim sektördeki ürünlere geçiş yapmak istersen bunun ucu bucağı yoktur. Atıyorum, mesela sen ev sinema sistemi kullanıyorsun ve buna subwoofer da dahil; fakat benim önerdiğim hoparlörlerin subwooferı yok. Onu ayrı alıyorsun. -ki o da hoparlörler kadar pahalıdır. Bu audiophile işi deli işidir, harca harca bitmez. En iyi hoparlörü alırsın, sonra bi' bakarsın aslında en iyi değilmiş. Çünkü kulak sabit kalmaz. Sürekli daha iyisini arar. Bi' de bu meretlerin soundu farklı. Hepsinin ayrı karakteristik özelliği var. Aslında flat olmaları gerekir ama birçoğu bi' noktada bu düzlüğü kaybeder. İçine sinen hoparlörü alırsın, yetmez bi de Vovox kablo alırsın falan. Bu işin sonu yok özetle.

Son düzenleme:
Bilgi ve görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Oda 17m2. Bahsettiğiniz ürünleri inceleyeceğim. Zaman ayırdığınız için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı