Profix elektronik nasıldır?

mgulhan13

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, GTX 970 model ekran kartımı OCCT ile VRAM testi yaptığımda crash ediyor. Büyük ihtimalle VRAM'lerinde arıza var. Tamir için internette dolaşırken profixelektronik diye bir kadıköyde tamirci buldum. YouTube kanallarını incelediğimde hem özel yazılımları ile kontrol edip bozuk parçayı bulup tek onu değiştiriyorlar hem de çalışma ortamları olarak temiz ve titiz çalışıyor görünüyorlar. Acaba daha önce deneyimi olan var mı? Kartı başka ilden kargolayacağımda güvenilir mi vs.

YouTube kanal linki:https://www.youtube.com/c/ProfixElektronik

Bu kanalı bayağıdır takip ediyorum deneyimleme şansım olmadı olmaz inşallah ama işini iyi yapan firmalardan biri gibi gözüküyor en azından videolardan bu anlaşılıyor video'da yorum yapanlarda var gayet memnun diğer müdahale eden yerler gibi değil arızalı garantisiz kartım olsaydı gözüm kapalı götürürdüm.

Son düzenleme:
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Son bir kez farklı bir psu ve sistemde kartı denedikten sonra sanırım göndereceğim.
Dün iletişime geçtim bana anlaşmalı kargo numarasını verdiler ve karşı taraf ödemeli sürat kargo ile gönderdim. Tamirat süresi 20 gün sürer dediler. 650 tlye kadar onay almadan yaparız 650 üzeri için sizi aracağız dediler. Bakalım aşamaları ve sonuçları yazacağım.
Durum Güncellemesi:

25 Mart 2022 tarihinde bana whatsapp üzerinden ulaştılar. Bir rapor atıldı önce raporu eke yerleştiririm. Benim sorunum 30dk oyun oynadıktan sonra görüntü kesilip kesilip duruyordu. Furmarktada 2-3dkda sistem reset atıyordu.

İşlem olarak: BGA(Reball) işlemi yapılacak. 2 vram değişimi olacak diye belirttiler. Totalde 1000 TL tutacak dediler. bakalım işleme Sıraya 26 mart tarihinde alındı. İşlemleri ara ara yazacağım.
Durum günlemesi:
Malesefki bga işlemi yaparken chipseti kısadevreye düşürmüşler sanırım. Bu sebepten dolayı kart tmair olmadı artık görüntü bile vermiyor. Alıcı ödemeli kargo ile gönderdiler kartı. Kartı alır almaz açıp içini ram ve chipsetini kontrol ettim eksik vs varmı diye eksik yoktu. Ama sanırım basit bir vram arızasında bile sıkıntı oluşturabilecek bir yer. Sonuç raporunu eke yerleştirdim.

Umarım benden sonraki insanlara yardımcı olur.

Dosya Ekleri

• Firmanın gönderdiği rapor.jpg
    78 KB · Görüntüleme: 390
  • IMG-20220408-WA0000.jpg
    97 KB · Görüntüleme: 288
Son düzenleme:
merhaba raporda dikkat ederseniz

Bga (Reball) onarımı ve diger müdahalelerde arıza değişlik gösterebileceğinden eski arızası ile geri alamayabilirsiniz.Bu ihtimal düşük ama yinede riski söylemek zorundayız. Kart görüntü vermeyebilir yada hiç çalışmayabilir.

bu riski zaten size belirtiyoruz sizde raporu okuyarak onay veriyorsunuz işleme almadan önce kargo durumunda gelişi biz ödüyoruz dönüşü siz ödüyorsunuz

Ben zaten aksi bişey yazmadım ki, ben süreci yazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…