Proglamaya başlama

Makaleler
2
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522193036
Merhabalar. Ben 15 yaşında lise 1 öğrencisiyim. Ve bilgisayarlara karşı aşırı ilgim var. Programlama öğrenmek istiyorum. En basitinden excel üzerinden bir kaç şey öğrendim. Dayım sağolsun beni böyle bir şeye yöneltti. C proglamlama diline başlamak istiyorum. Bunun için exceli tam anlamıyla bilmeli miyim ? Yapmam gereken faaliyetler neler ? Nelere dikkat etmeliyim ? Teşekkür ederim.

Dostum öncelikle bende lise 3'e gittiğimi belirtmek isterim. Önümüzdeki yıl siz C# öğreneceksiniz. Bana kalırsa C dili yerine C# dili üzerine yoğunlaşman faydana olacaktır. Sınıftakilerden bir adım önde olursun. Şimdilik "Akış Diyagramı" üzerinde durmalısın. Bu şekilde bir programın ne gibi adımlar yaptığını kavrarsın. Daha sonra basit C# Console uygulamaları yaparak kod yazma becerini geliştirebilirsin. Sonunda ise C# Windows Form Uygulaması yapmaya başlayarak kendi fikirlerini uygulama haline getirip setup projesi yaparak insanlara verebilirsin. Sormak istediğin başka bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Birde ATL, AML, TL okuyorsan 10. sınıf stajını "kesinlikle" iyi bir yerde yapmanı öneririm. Bir tavsiye olarak alman yerine kulağına küpe olsun. :) Şimdiden kolay gelsin, başarılar...

Teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız, ama ben Anadolu Lisesinde okuyorum. O yüzden bölüm seçme konusunda öyle imkanlarım bulunmuyor. Ben bir şekilde kendi imkanlarım ile öğrenmek istiyorum. Ki internete proglamlama yazdığımda saçmalıktan ibaret olan hackleme nasıl yapılır? Bilgisayar ele nasıl geçirilir? Trojen nasil atılır? Gibi şeyler çıkıyor. Bunu öğrenebileceğim herhangi bir yer var mı? İngilizce olması sorun olmaz çok üst düzey olamamak şartı ile.

Teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız, ama ben Anadolu Lisesinde okuyorum. O yüzden bölüm seçme konusunda öyle imkanlarım bulunmuyor. Ben bir şekilde kendi imkanlarım ile öğrenmek istiyorum. Ki internete proglamlama yazdığımda saçmalıktan ibaret olan hackleme nasıl yapılır? Bilgisayar ele nasıl geçirilir? Trojen nasil atılır? Gibi şeyler çıkıyor. Bunu öğrenebileceğim herhangi bir yer var mı? İngilizce olması sorun olmaz çok üst düzey olamamak şartı ile.
Gel iste sen benle ayni durumdasin tek fark ben lise 3 un az birazda senden bilgim fazla.

Eğer programlama dünyasına ilk adımını atıyorsan python dilinden başlamanı tavsiye ederim. Yavaş yavaş C , C# C++ , Visual Basic derken yükselirsin. Benim tavsiyem python dilinden başlaman nesne yönelimli, yorumlanabilen, birimsel ve etkileşimli bir programlama dili , öğrenmen kolay olur diye düşünüyorum. :)

Aşağıda vereceğim linklerde Megep'in 10. ve 11. sınıf modülleri var. Bunları indirerek ve kendin araştırarak öğrenmeye başlayabilirsin.

|| MEGEP ||

10. Sınıf için = Bilişim Teknolojileri > Programlama Temelleri
11. Sınıf için = Bilişim Teknolojileri > Nesne Tabanlı Programlama'yı seçmelisin.

Ben Python öneririm eğer düşünürsen güzel bir Türkçe kaynak var, benim senin gibi ilgim vardı ama sıkılıp bırakmıştım her ne olursa olsun sıkılsan bile üstüne git belli bir süre sonra seni sıkan şeyi aşınca bir daha sıkılmazsın benim önerim bu.

Kaynak : Python Programlama Dili

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı