elon_muskk
Kilopat
[CODE=cpp]/* 3 Sınav ve bir proje notu girilen öğrenci
ort 50 den küçükse ff
ort 50 ile 60 arası ise dd
ort 60 ile 70 arası ise cc
ort 70 ile 85 arası ise bb
ort 85 den büyük ise aa
*/
int s1,s2,s3,p1,ortalama;
printf("S1 Gir: ");
scanf("%d",&s1);
printf("S2 Gir: ");
scanf("%d",&s2);
printf("S3 Gir: ");
scanf("%d",&s3);
printf("P1 Gir: ");
scanf("%d",&p1);
ortalama=(s1+s2+s3+p1)/4;
if(ortalama <50)
{
printf("Notunuz: ff");
}
if(ortalama >50 && ortalama <60)
{
printf("Notunuz: dd");
}
if(ortalama >60 && ortalama <70)
{
printf("Notunuz: cc");
}
if(ortalama >70 && ortalama <85)
{
printf("Notunuz: bb");
}
if(ortalama >85)
{
printf("Notunuz: aa");
}
#include <stdio.h>
#define N 4.0
int main(){
int s1 = 0;
int s2 = 0;
int s3 = 0;
int p1 = 0;
double ort = 0;
printf("S1 gir: ");
scanf("%d", &s1);
printf("S2 gir: ");
scanf("%d", &s2);
printf("S3 gir: ");
scanf("%d", &s3);
printf("P1 gir: ");
scanf("%d", &p1);
ort = (s1 + s2 + s3 + p1) / N;
if (ort < 50)
printf("Notunuz: %.2lf, FF.\n", ort);
else if (ort < 60)
printf("Notunuz: %.2lf, DD.\n", ort);
else if (ort < 70)
printf("Notunuz: %.2lf, CC.\n", ort);
else if (ort < 85)
printf("Notunuz: %.2lf, BB.\n", ort);
else
printf("Notunuz: %.2lf, AA.\n", ort);
return 0;
}
O zaman sıkıntı benim PC de.Her neyse kodunuzdan değil. Çevrim içi bir derleyiciye kodu yapıştırdım ve sorunsuz çalıştı. Denemek istiyorsanız: Online C++ Compiler - online editor
Hocam darlanıyorum birbirlerine girdiklerindeKodların sosyal mesafeye uyması gerekmiyor.
Kod:#include <stdio.h> #define N 4.0 int main(){ int s1 = 0; int s2 = 0; int s3 = 0; int p1 = 0; double ort = 0; printf("S1 gir: "); scanf("%d", &s1); printf("S2 gir: "); scanf("%d", &s2); printf("S3 gir: "); scanf("%d", &s3); printf("P1 gir: "); scanf("%d", &p1); ort = (s1 + s2 + s3 + p1) / N; if (ort < 50) printf("Notunuz: %.2lf, FF.\n", ort); else if (ort < 60) printf("Notunuz: %.2lf, DD.\n", ort); else if (ort < 70) printf("Notunuz: %.2lf, CC.\n", ort); else if (ort < 85) printf("Notunuz: %.2lf, BB.\n", ort); else printf("Notunuz: %.2lf, AA.\n", ort); return 0; }
Ama burada kullanılır mı ? Evet hayırlı bir soru değil ki bu ?Her neyse kodunuzdan değil. Çevrim içi bir derleyiciye kodu yapıştırdım ve sorunsuz çalıştı. Denemek istiyorsanız: Online C++ Compiler - online editor
(Bu arada neden else if kullanmadınız)
Hangi IDE'yi kullanıyorsunuz?O zaman sıkıntı benim PC de.
Kullanılır. Else If önceki kontroller kontrolü sağlamadığında kendinin çalışacağını ifade eder. Şu mantıkla düşünün:Ama burada kullanılır mı ? Evet hayırlı bir soru değil ki bu ?
İlk önce sakin olun. Size mantığıyla anlatacağım.KAFAM DURDU
Hocam attığınızdan hiçbir şey anlamadım. Ben mi cahilimKodların sosyal mesafeye uyması gerekmiyor.
Kodda genel kötülük dışında pek bir sorun yok. Kütüphane eklememişsiniz, main yok. Asıl sorunlar bunlar gibi.
Kod:#include <stdio.h> #define N 4.0 int main(){ int s1 = 0; int s2 = 0; int s3 = 0; int p1 = 0; double ort = 0; printf("S1 gir: "); scanf("%d", &s1); printf("S2 gir: "); scanf("%d", &s2); printf("S3 gir: "); scanf("%d", &s3); printf("P1 gir: "); scanf("%d", &p1); ort = (s1 + s2 + s3 + p1) / N; if (ort < 50) printf("Notunuz: %.2lf, FF.\n", ort); else if (ort < 60) printf("Notunuz: %.2lf, DD.\n", ort); else if (ort < 70) printf("Notunuz: %.2lf, CC.\n", ort); else if (ort < 85) printf("Notunuz: %.2lf, BB.\n", ort); else printf("Notunuz: %.2lf, AA.\n", ort); return 0; }
Hocam sizle Discordan konuşabilir miyiz özel olarak ? Bilgili birine benziyorsunuz daİlk önce sakin olun. Size mantığıyla anlatacağım.
[CODE lang="cpp" title="IF"]if (ortalama < 20){
}
if (ortalama >= 20 && ortalama < 50){
}
if (ortalama >= 50 ortalama < 100){
}
/* Ortalama 40 olsun.
#Bilgisayarın yapacağı:
- Ortalama 20'den küçük mü? HAYIR
- Ortalama 20'den büyük ve 50'den küçük mü? EVET
- Ortalama 50'den büyük ve 100'den küçük mü? HAYIR
*/
if (ortalama < 20){
}
else if (ortalama >= 20 && ortalama < 50){
}
else if (ortalama >= 50 ortalama < 100){
}
/*#Bilgisayarın yapacağı:
- Ortalama 20'den küçük mü? HAYIR
- Ortalama 20'den büyük ve 50'den küçük mü? EVET
*/
[/CODE]
Gördüğünüz gibi işleme devam etmedi ve EVET'i gördüğü yerde işlemi sonlandırdı.
Evet, yasak. Çözümün daha çok kişiye ulaşmasını sağlamak için.Forumda yasak mı böyle şey bilmiyorum Dc adresi paylaşmak vs. ?
Anlamadığınız satırları belirtin.Hocam attığınızdan hiçbir şey anlamadım.