"Program Manager kapatmanızı engelliyor" yazısı

BayOcean

Hectopat
Daha fazla  
Bazı zamanlarda bilgisayarı kapatırken, çok kısa süreli "Program Manager kapatmanızı engelliyor" yazısı gelip sistem kapanıyor. Bu Windows'un bir hizmeti midir, ya da virüs olma ihtimali var mıdır?

Program Manager, Windows'un sunmuş olduğu bir hizmettir. Bilgisayarınızı kapatmadan önce çalıştırdığınız ve daha sonrasında arka planda hâlâ daha çalışmaya devam eden yazılım(lar) olabilir. Bu durumu görev yöneticisi üzerinden kontrol edebilirsiniz ve bilgisayarınızı kapatmadan önce görev yöneticisi üzerinden hangi yazılım(lar)ın Program Manager'ı zorladığını incelemeniz gerekiyor.

Görev yöneticisindeki işlemler bölümünde, Program Manager'e dair bir şey bulamadım. Öyle bir işlem başlığı yok, hizmet ana bilgisayarının çoklu işlemlerini de tek tek kontrol ettim.

O esnada Steam, Discord ve bazı oyunlar Alt+Tab'da aktif olabilir. Uyarı vermesi gereken bunlar değil mi? 3. parti yazılımdan kastınız bu gibi şeyler ise, evet. Genelde açık uygulamalar varken bu uyarıyı alıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…