Program yapmaya hangi yazılım dilinden başlanılmalı?

Deniz_Ali

Decapat
Makaleler
3
Merhabalar, 13 yaşındayım bugüne kadar HTML CSS bir yerlere kadar web kodlama ile geldim ama işin açıkcası şu ki piyasadaki Wix, GoDaddy, prestashop, magento vb. resmileşmiş eticaret siteleri hariç alınacağını düşünmüyorum o yüzden ben daha çok programlamaya yönelmek istiyorum. Hangi kodlama dilinden başlamalıyım?

Udemy.com üzerinden kurs önerebilir misiniz? ₺64, 98 bakiyem mevcut Udemy'de ona göre bir şeyler önerirseniz sevinirim. Kodlamayı kavrayacak kafaya sahibim. Algoritma falan sıkılmadan yapabildiğimi de düşünüyorum ki web kodlama yaparken CS:GO oynamak yerine vaktimi bunula geçiriyordum. Yan ekran YouTube'den ana ekrandan da Visual Studio codeden ama dediğim gibi biraz daha program yapmaya yönelmek istiyorum. Bu yüzden bana Udemy'den kurs önerip hangi kodlama dili ile başlayacağımı yardım edebilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İstediğinden başla kolay bir dilden başlaman daha iyi olur ama sonuçta ilk başta yapman gereken mantığı kavramaya çalışmak.
Dil öğrenmeye başlamadan önce ne yapmak istediğini belirle.
Dil olarak python ile başlamamı öneririm ama dediğim gibi asıl mesele mantığı anlamak.
Kurs olarak ise ben Udemy kurslarına çok bakmıyorum, o yüzden o konuda tavsiye veremem ama Youtube'da Yakınkampüs çok iyi anlatıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…