Program yazmak için hangi dil öğrenilmeli?

cano baba

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Uzatmayacagim.

Ilk defa yazilim isine girecegim. Heveslerim cok buyuk. Donanimlarim yeterli. Ancak hiç yazilim bilgim veya deneyimim yok. ChatGPT, videolar ve kendim kurcalayarak ortalamadan biraz daha yuksek bir yazilim ogrenmek istiyorum. Acelem yok. Sindire sindire ogrenebilirim. Yazilimi genel olarak program yazmak ve bilgisayar dilinden cok rahat anlayabilmek icin kullanacağım. Hatta oyun yapma hevesim bile var. Ama olabildigince profesyonel olmasini istiyorum.

Sizce “Bu dili ogrenirsen her seyi yaparsin” Dediginiz bir dil var mi? Aklimda C++ var.

Hiç bilmiyorsan biraz Python gor, sistem nasıl donuyor ediyor. Sonra cpp bakarsin, birek cpp baksan biraz hevesin kirilabilir.

C# öğrenebilirsin çok karmaşıkta değil Visual Studio ile bir uygulama arayüzü yapmakta çok kolay örneğin bir buton yapıp ona çift tıkladığın zaman direk onu için bir kod sayfası oluşturuyor ve sen kodlarını yazabiliyorsun kendin bir dosya yapmak zorunda kalmıyorsun.

Ben zor olmasindan cok kalitesine bakiyorum. Yani hangi dille herseyi yapabilirim. Hangi dil beni gercekten bilgili biri yapar.
Bir dille algoritmayı öğrendikten sonra diğer dilleri de öğrenmek basit. Bu sebeple kolay olandan başlamalısın, arkadaşların dediği gibi C++ soğutur.

Her dil ana mantık olarak aynı çalışıyor. Yani bir dili öğrendikten sonra diğer diller sana o kadar da zor gelmeyecektir. Ben Java ile FRC yaparak başladım. Şu an da Python ile veri işleyip TTS modeli geliştiriyorum. Kısacası ne yapmak istediğine karar verip ona göre bir dil seçmeniz gerekiyor.

Ben zor olmasindan cok kalitesine bakiyorum. Yani hangi dille herseyi yapabilirim. Hangi dil beni gercekten bilgili biri yapar.
Her dille her şeyi yaparsınız ama bir işi 10 saatte de yapabilirsiniz 1 saatte de. Amacınız bir dili öğreniyim ve onda gelişeyim olmamalı. Nasıl dil öğrenirim, öğrendiğim dilleri nasıl iyi kullanırım, hangi dilleri nerelerde kullanırım... Bu sorular daha uzar gider. Kısacası önemli olan önce temeli atıp sonra da sürekli proje geliştirerek öğrenmeyi öğrenmek. Bu işin ucu bucağı yok ben tamamım diyemezsiniz hiçbir zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…