Programcı İçin Ultrabook Tavsiyesi

Emircan16

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle herkesin Ramazan ayı mübarek olsun. Sizlere birkaç sorum olacak.

Kendi araştırmalarım sonucu bir ultrabook buldum. Asus UX305. Bu ultrabook'un 8GB RAM'li versiyonunu almayı düşünüyorum.
  1. Öncelikle en çok kullandığım programlar Visual Studio ve Unity. (Hatta %99 Visual Studio'yu kullanıyorum.) Sizce bu bilgisayarda bu iki programı rahatlıkla kullanabilir miyim? Herhangi bir kasma veya donma sorunu ile karşılaşır mıyım?
  2. Çok nadir Photoshop ve Illustrator kullanmam gerekebiliyor. Bu işlemleri genelde PC'den hallediyorum. Bu bilgisayarda kısa sürelide olarak kasma ve donma gibi bir problem yaşamadan kullanabilir miyim?
  3. Genelde interneti çok kullanıyorum. Kısacası Chrome'da neredeyse sürekli 10+ sekme açık oluyor. Bu bir performans düşüşüne sebep olur mu?
Sorularım bunlar. Özellikle ilk ikisi çok önemli. Bu bilgisayarı pil ömründen dolayı seçtim. Bu bilgisayar gibi pil ömrü uzun olan başka bir bilgisayar da tavsiye edebilirsiniz.

Bu bilgisayarı kullanan varsa yorumlarını almak isterim ve bilgisayarı Bulgaristan'dan alacağım. Bilginize...

@Ali Güngör @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı soruların yanıtını ben de arıyorum. Asus UX305'te yanılmıyorsam klavye aydınlatması yoktu o yüzden onu direkt elemiştim. Lenovo yoga 3 pro'da aynı özelliklere sahip onu neden değerlendirmedin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek çekirdek performansı:

Core M 5Y10 tek çekirdek.png

Core M 5Y10_2.png

Çoklu çekirdek:

Core M 5Y10 çoklu çekirdek.png

Core M 5Y10 çoklu çekirdek cinebench.png

PCMark CPU Performansı:

PCmark.png

pcmark creative i5 5200u.png

PCMark GPU Performansı:

pcmark gpu.png

pcmark creative i5 5200u gpu.png

3D Mark CPU:

5200u sky diver.png

3D Mark GPU:

5200u sky diver GPU.png

DotA 2 CPU:

Dota 2.png

DotA 2 GPU:

dota 2 gpu.png

Kaynak: Analyzing Intel Core M Performance: How 5Y10 can beat 5Y71 & the OEMs' Dilemma

Burada tabi farklar var cihazdan cihaza. Mesela Yoga 3 Pro aktif soğutmalı tek cihaz Core M'ler arasında. Öte yandan ASUS'un alüminyum gövdesi avantaj sağlamış.

Core M, Core i5'ten yavaş ve tek atımlık işler için uygun. Daimi güç gerektiren işlerin altından kalkamıyor makaleye göre.

Çok yakın zamanda bir Ultrabook inceleyeceğiz. Dell XP 13. Bekleyip sonuçları gördükten sonra satın alma kararınızı verebilirsiniz.

Sorulara da cevap vereyim:
  1. Unity ile oyun vs yapıyorsanız ve iş grafik ağırlıklı ise Core i5 almak mantıklı olacaktır.
  2. Core M kısa süreli işleri halledebiliyor.
  3. Sanmam. Tabi bütün sekmelerde yoğun sayfalar varsa Core M bir i5 kadar tepkisel olamaz.

@emarti dostum bana uzun pil ömrü ve performans lazım. Lenovo bir dizüstü bilgisayarım var. Ancak pek memnun değilim o yüzden Lenovo'yu direkt olarak eledim.

@Recep Baltaş Hocam yorumunuz için ve kıyaslamalar için teşekkürler. Öncelikle verdiğiniz cevaplara bir karşı cevap vermek istiyorum. Ancak bunlardan önce şunu belirtmek isterim ki bu ultrabook sürekli kullanımda olmayacak yani dışarıya, okula veya uzun yola giderken kullanacağım. Şimdiyse cevaplara gelelim.

1. Unity ile basit şeyler için haşır neşir oluyorum. Haftada 1 saat belki. Daha çok Visual Studio kullanarak masaüstü programları ve Asp.Net kullanarak web sitesi tasarımı yapıyorum. Zaten az önce de okuduğunuz gibi mobil haldeyken kullanmak için bir tavsiye istiyorum açıkçası. Bu yüzden Core M serisi bana göre yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Yine de tekrar fikrinizi almak isterim.
2. Photoshop'u veya Illustrator'u çok ağırlıklı olarak kullanmıyorum. Photoshop'u sadece fotoğrafları .PNG türüne çevirirken Illustrator'ü ise eğlence amaçlı bazı denemelerde kullanıyorum.
3. Tüm sekmelerde neredeyse metin ağırlıklı siteler açık oluyor. Code Project, Stackoverflow gibi... Bu cevabınızı da benim cevabıma göre tekrar değerlendirmenizi rica ediyorum.

Şimdiden verilen cevaplara teşekkür ederim. Umarım daha fazla cevap alarak güzel bir ultrabook alabilirim.

Not: İlk mesajımda yazmayı unutmuşum. Bütçem üst sınır olarak 2500 - 2750 TL arası gibi bir fiyat. Dikkate alırsanız sevinirim. Saygılarla...

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı