Programda bacak ve omuz değiştirilmeli mi?

zetnikov

Hectopat
Daha fazla  
Perşembe günü omuz çalışınca emin olamadım; sanki Cuma günü triceps çalışmak sıkıntı yaratabilir gibi. Bacak günü ile yer değiştirmeli miyim bilmiyorum. Ayrıca, omuz çalışırken trapez ve triceps de çalışıyor. Pazartesi günü triceps çalıştıktan sonra 48 saat geçmesi gerekiyorsa, Çarşamba sabahı omuz çalışmak uygun olur mu?

Şu anki programım:

• Pazartesi: Göğüs
  • Salı: Sırt
  • Çarşamba: Bacak
  • Perşembe: Omuz / trapez
  • Cuma: Biceps / triceps
  • Cumartesi ve Pazar: Dinlenme günleri

Son düzenleyen: Moderatör:

Bir sıkıntı yok. Tricepsin en çok rol oynayacağı hareket shoulder press'tir onda da ertesi gün yorulmuş olacak kadar değil.

Bir sıkıntı yok. Tricepsin en çok rol oynayacağı hareket shoulder press'tir onda da ertesi gün yorulmuş olacak kadar değil.
Sanirim ilk defa tricepste 5 hareket yaptim en alt arkasida calisti ondan boyle bi agri yasadim.

Bunu bende önkolda düşündüm pzt göğüs-önkol attıktan sonraki ertesi gün sırt-arka kol çalışırken sırtta önkolda aktif oluyor tam dinlemeden çalışıyor ancak bişey olmadığını duydum muhtemelen sizidr etkilemez protein alıyorsanız.

cuma gunun ku antreman acısı pazar aksamı suları agrım gecti tesekkur ederım

cuma gunun ku antreman acısı pazar aksamı suları agrım gecti tesekkur ederım
Rica ederim
Konudan bağımsız bişey sormak istiyorum bugğn göğüs önkol çalıştım önkolda bi ağrı hissi var baya verimliydi ama göğüste öyle dururken bi ağrı yok programıda değiştirdim tabi incline fly vs hiç yapmadığım için yeniyim alışıyorum sistemi oturtmaya çalışıyorum antrenmanda çalışırken zorlandım ama çıkışta göğüsüm sanki antrenman öncesi gibi gelişmeme gibi bişey olurmu ?

Not ; şuan farkettim çok hafif bi sızlama var 2 ayda göğüsüm hafif çıktı sanırım en zor gelişen bölge orası yanılıyormuyum ?

Son düzenleme:

Gogus yaparken belınle sırtının ortasında bosluk kalıp boyle kopru gıbı durursan daha iyi hissedersin. Bir de barı goguse degdırmenı tavsıye ederım. Kesinlikle dumbell fly gibi acısları yap yaparken iyice gerdir kaslar gerilsin kapatıp birleştirirken sık gogsunu.
Herkes mesela makineda fly yapıyor ben yapmıyorum cunku hiçbir şey anlamıyorum hıssetmıyorum o yuzden dumbbell ile yapıyorum. 50 defa makınayı gosterdıler ama hıssedemedim. Agırlık konusundada omuz ve gogus fly da ben cok agır yapmıyorum. Doygunluga bakıyorum mesela 10kg ıle fly yapınca bakıyorum tam gogus kafesı gerılıyor mu? Ya da omuzda mesela goruyorum ınsanlar 15kg ustu kaldırıyor bana saçma gelıyor cunku hareketi yediremiyorsun hocam. Yeminle omuz lateral Rise 7, 5kg ya da 10kg yapıyorum istesem bende hayvan gibi kaldırırım. Mesela benchte 20 kgları takıyorum ıstesem 25 takarım ama takmıyorum. Demek istedigim yaptıgın hareketi oturtmak ve yedirmekte cok onemlı buna dıkkat et.

Bir de bu hissetmedım olayına baska bir ornek vereceğim mesela dumbbell le calısınca da pek anlamıyorum bir şey. Sende barbell chest press yani bara gec ya da dumbbel dene bak bakalım degısen bir şey olacak mı?

Bu arada benım gogsum cok ıyı gelısıyor bu da kısıden kısıye gore degısıyor olabılır hepımızın artıları ve eksılerı olabılır senın belki bacagın cok iyidir bılemem. Hani bazılarda kütük gibi bacak olabiliyor.

Ben fullbody yaparken dıkkat edıyordum ki 1 gun dınlenerek tam ıyılesemıyorum. Bu da benı kıllandırmıstı zaten. Dedıgım gibi her programı deneyecegim memnun kalana kadar. Zaman lazım ıste dırek 1 hafta yapıp dıyemem hangisi iyi.

Önceden bench press , düz fly, overhead vs vardı 1.5 kullandım değiştirme gereği duydum 2 ay sonra eskiye döneceğim şu an böyleyim;
İncline dumbell press + incline dumbell fly + chest press machine + cable

Önceden düz fly ve press yaptığım için onları kaldırdım ama düz dumbell fly 17.5 10 tekrar yaparken şu an incline fly’da 12.5kg yapıyorum ağırlığım düştü normaldir sanırım.

2 set 12.5 10 tekrar çıkıyor 3. sette 15kg alıyorum 7-8 çıkıyor zamanla ağırlık artar umarım nasıl düz fly 10 kilodan 17.5'lara geldiysem, birisi tam göğüs hareketi diğeri üst ağırlıklı onun dışında incline fly yerine makine yapabilirim ama hissedemiyorum bende şu an göğsümde sızlamalar var

Göğsüm 3-4 ay sonra şekillenmezse bir hevesim kırılır kolum 36cm oldu 2 ay önce 33.2Cm'di.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…