Programlama dili nasıl öğrenilir?

ATAxBEYxTR

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bi sorum var. Şimdi öncelikle programlama ile bi eğitim almiyorum ve kendi çabamla öğrenecem ama aklima bir şey takıldı.
Öncelikle phyton'la başlayacam ama mesela bu dili nasıl bilecez? Onu çözemedim. Örnek veriyim print mesela yazdırmak yani İngilizcede yazdığımız cogu sey kod mu oluyor? Bu kodu, dili nasıl türetiyoruz ? Yoksa belli başlı kodlar mı var ? Onu bi türlü çözemedim. Bu arada saçma bi soru sormus olabilirim ama beceremedim. Yardım ederseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Komutlar, dile göre değişir. Yani ingilizce olarak değil de programlama dilleri, aslında adı üstünde, ayrı bir dil gibi.

Öncelikle şunu söyleyeyim kod türetemezsin. Bir dil gibidir yalnız genel olarak İngilizceden geçen bir çok komut vardır. Örnek vermek gerekirse, print(yazdır), input(giriş) gibi bu yüzden İngilizce kelime dağarcığın geniş ise daha kolay öğrenmen mümkün. Sana kendimden öğrendiğim bir tavsiye vereyim, temel kodları ve yapıyı öğrendikten sonra kendi ihtiyaçların için program yazmayı dene hem bu sebeple öğreneceklerin daha kalıcı oluyor.(Beyin bunun gerekli olduğunu hissettiği için öğrenmeye yoğunlaşıyor) Hemde kendi işine yarayan şeyler yaptığın için iştahın artıyor.(Örneğin, basit olarak not ortalamalarını hesaplayan programlar bile seni geliştirecektir.) Daha sonra öğrendiğin yeni kodlar ile eski yazdığın programları geliştirebilirsin.

Kod turetilmiyor belli başlı kelimeleri kullanıyorsun
Konu dışı olacak ama
En başta phyton la değil c# la kod yazmayı öğrenmeni öneririm c# hem daha basit hemde daha çok kullanılıyor

Peki bu kodları kelimeleri öyle bulabilceğim bi site felan varmı ve ne işe yaradıklarını ? bu arada kusura bakmayın cezam vardı .

Telefonlarda bu programlardan var istersen bu programlardan kullanabilirsiniz. Bulamazsanız yardımcı olmaya hazırız.

Mesele scode ve programlama öğren adlı Google olay storede var işini görürmü bilmem yani ama senin için bi sözlük olur 2. Yazdığım programlarda ne olduğuda yazar ancak İngilizce .

YouTube'de az da olsa programlamayı öğreten Türkçe içerik üreticileri mevcut. Yazılım Bilimi. Örneğin bu kanalda 2 3 programlama dilini beraber bulabilirsin ki, Python ile değil de C ile başlaman senin yararına olacaktır.

Ben uzun araştırmadan sonra Python ile başlamaya karar vermeye başlamıştım ve memnunum bu kararımdan. Kaynak olarak İstihza, Türkçe olarak ücretsiz bulabileceğin en büyük kaynak diyebilirim.(Python için)

Önemli olan hangi dil ile başlayacağın değil önemli olan işine yarar bir dil öğrenmen önce hangi platformda ne geliştireceksin nasıl bir proje yapacaksın

Sonuçta diller düz uç, alyan yada yıldız tornavida gibidir problemin ne ise ona yönelik araç kullanırsın mesela android te uygulama geliştireceksen Java ya iphone da bir şey yapacaksan C ye öncelik vermen gerekir.

Konu başında programlama eğitimi aldığını ve phyton a karar verdim demişsin ama bunun arkasından kod nedir demen kendi içinde çelişkili bir ifade fakat belli ki ilgin var ama aceleci davranıyorsun gibi geldi bana.

Tavsiyem işe temelden başlayarak gitmen yani kod nedir ile nasıl turetiriz bambaşka sorular. Hali hazırda pek çok insan hazır kod kullanır orjinal üretmek için derinleşmek gerekir zaten asıl beceri de orjinal bir kod ortaya koymaktır.
Önceki yorumumdaki linkten pek çok şeyi ki istersen Sadi hocayla direk iletişime bile geçip nasıl bir yol izlemen gerektiğini profosyenel bir rehberlikle öğrenebilirsin çünkü bilişim bilgisiyar muhendisleri yada yazılım mühendisleri gibi bir doktirin tekelinde olmayan herkesin çalışıp dahil olabileceği bir alan ve ülkemizin de bu alan da çokta geri kaldığı acı bi gerçek bu bağlamda insan kaynağı ihtiyacı çok fazla. Yardımcı olabildiysem ne mutlu başarılar dilerim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…