Programlama Dili Öğrenme İçin Tavsiye

Hocam kod yazarken trigonometri kullanmazsınız, öyle matematik profesörü olmaya gerek yok. Ama mantıksal seviyeniz pro olmalı. Algoritma hazırlarken basitten başlayıp yavaş yavaş detaya girin, daha kolay olur. Analiz yapmanız ezberden 1000 kat iyidir. Muhammet Mastar vb. dış kaynaklara bakabilirsiniz elbette. Sonuçta doğuştan bunları bilerek gelmiyoruz. Ben de Java kullanarak Android programlamayla uğraştım bu yaz, işimi görecek yaklaşık 3000 satırlık bir program yazdım Android platformuna, bazı eksikleri var uygulamanın ama olsun o kadar da. Android ile uğraşacak iseniz Stackoverflow sitesini öneririm, takıldığım yerleri oradan hallediyorum.

Ben çarpım tablosunu bile bazen doğru dürüst bilmem. Unuturum çünkü işim hiç düşmedi matematiğe çünkü programa komutu siz verirsiniz. Örnek olarak 1. sayıyı al s1 değişkenine ata 2. sayıyı al s2 değişkenine ata ve s1 ve s2 değişkenlerini çarpıp ekrana yazdır gibi.

Üniversite sınavına hazırlandığım için ve bu vesileyle, yeni bir başlangıç yapmaya karar verdim.

Geri döndüm. Algoritmalardan başlamak doğru mu?
@BilgisayarKurdu
Hocam nereden başlamalıyım? Elimde algoritma ve ve 'Her Yönüyle C' kitabı var. Tabi internet kaynakları da cabası. C'den başlamak doğru mu? Yoksa önce algoritmaların mantığını mı anlmak gerekiyor?
Üniversite sınavı nedeniyle yarım kalmıştı.
Günceldir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…