Programlama eğitim videoları nasıl izlenilmeli?

Makaleler
1
Sizce eğitim videoları nasıl izlenilmeli? Yani mesela oturup sadece video mu izlenilmeli yoksa izlerken videodakinin aynısı mı yapılmaya çalışılmalı?

Hocam proglamlama olur, ders olur, spor olur tekrarlayıp öğrendiklerinizi pekiştirmek her zaman faydalıdır. “Practice makes perfect.”

Sizce eğitim videoları nasıl izlenilmeli? Yani mesela oturup sadece video mu izlenilmeli yoksa izlerken videodakinin aynısı mı yapılmaya çalışılmalı?

Öncelikle dersi sadece izle. Daha sonra dersi bir daha izle fakat bu sefer izlerken sende aynısını yap. Bundan sonra da derste işlenen konuyla ilgili farklı problemler çöz.

İlk izleyişinizde not alarak izleyebilirsiniz. Sonrasında ise aklınızda kalanları yazıp deneyip ortaya çıkan sorunları çözmek için tekrar izlersiniz.

Daha az efektif bir yol da ekranın yarısını IDE, yarısını video yapıp aynısını tekrarlamak. Hiç kod yazmadan sadece izlemekten her şekilde daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…