Programlama fikrim yok

Timuçib

Hectopat
Eğitim hayatımı bilgisayar üzerine gördüm ve orta öğretimden beri program yazıyorum. Her alanda deneyimim var stajyer olarak bir server sağlayıcı şirketinde çalışıyorum ama insanlar bana şunu programla ya da bunu programla demeden, yani bağımsız olarak yaratıcı işe yarar bir fikir kesinlikle aklıma gelmiyor. Önereceğiniz programların ne kadar zor olduğu önemli değil. Yeterli bilgiye sahibim bana toplumun işine yarayacak bir yazılım fikri verin. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi işletim sistemin için toollar yazabilirsin, mesela ben GNOME kullandığım dönemler otomatik .desktop dosyası oluşturucu yazmıştım, kısacık da bir şeydi ama bayağı da işime yaramıştı.

Yakın zamanda babama bir hesap kitap uygulaması yazdım, küçük kod hataları var fakat ir şeyler beceriyor. süre tutup ad soyad tarihle beraber SQLite databaseye kaydediyor, o datayı da java swing JTable ile ekrana veriyor.

Gerçek program diye bir şey yok, işe yarayan program var. Ben bir öğrenciyim ve daha collectionları bile yardım almadan kullanamıyorum kolay kolay siz pekala geliştiricisiniz.

Şunu yapın mesela, her ne kadar ben yapmamış olsam da, bir projeyi klonlayın. Gİthubdan olur başka bir yerden olur bir proje klonlayın. Ben şu anda web tarafını merak ettim biraz ve API nedir ne değildir onu öğreniyorum o sebeple kendime bir hedef koydum Amazon, Trendyol ve Hepsiburada üzerindekii ürünleri ESN koduyla bulacak bir yazılımcık. Sallıyorum ben oraya Dido'nun ESN kodunu (barkod numarası) yazacağım ve bana bulacak.

Bu programı kullanmak yetine akakçeyi de açabilirim fakat bir tane de ben yapayım dedim.

Dipnot: Tek satırını daha yazmadım, belki GUI kısmına başlarım bugün.

Web kısmı hariç çok küçük projeler Arch Linux'da herşeyi grafik arayüzlü hale getirmiştim bash ile vs ama dediğim gibi çok küçük fikirler bunlar.

Web kısmı hariç çok küçük projeler Arch Linux'da herşeyi grafik arayüzlü hale getirmiştim bash ile vs ama dediğim gibi çok küçük fikirler bunlar.
Kucukluk sebebi daha ogrenciyim hocam ve oncesinden deneyimim yok. Zamanla oturacak da zamani var.

Yaz bitmeden su webliyi bitirmek istiyorum ama. O diger tutacakli kadsr zor olmayacak gibi ama sanirim birazcik html css ogrenmem gerekecek.

Ugrasmak istemesen rastgele bir api bulur halledirim de, fantazi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…