Programlama Hakkında Ödevim

Hakan Yıldız

Megapat
Yer
Kadıköy
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Legion 5 Pro 3070
Meslek
Yazılım Mühendisi
Özür dilerim böyle bir konuya nasıl başlık yazacağımı bilemedim. Daha uygun bir başlık varsa düzeltebilirler.
Yazılım Mühendisliği okuyorum. 1. Sınıftayım ve henüz 3. haftadayız. Algoritma ve programlama hocamız aşağıdaki soruların cevaplarını bulmamızı istedi. Yardımlarınızı bekliyorum.
Konu: Programlama dilleri - C.

1. Neden farklı veri tiplerine ihtiyaç duyulmuştur?
  2. Fazla veri tipi bir program için avantajlı mıdır?
  3. Neden alt program kullanılır?
İlgilenenlere teşekkür ediyorum.

Hocanin istediği cevaplar nasil bilmiyorum ama benim aklimda bazi cevaplar var tam
cevaplar olmayabilir ama işine yarayacağini umuyorum.
1)Eğer farkli veri tipleri olmasaydi bütün büyüklükteki verileri alabilecek bir veri tipi olacakti. Mesela "Integer" değer tipi "Double" değer tipindan küçüktür. Eğer sen küçük bir tamsayi kullanacaksan neden "Double" veri tipini kullanasin? Boş yere hafizada yer kaplarsin. Ya da niye "Long Integer" kullanasin tamsayi küçükse? "Char " veri tipi ise sadece bir karakter girebilirsin ve çok küçük bir veri tipidir. Neden küçücük bir karakter için "Double" veri tipinin ayirdiği kadar hafizada niye ayirasin?
Aşağida veri tiplerinin büyüklüğü yer almakta:
8.jpeg

2)İlk sorudaki nedenlerden dolayi fazla veri tipi faydalidir. Böylelikle "Ram" üzerinde gereksiz yer işgal etmemiş olursun.
3)Alt programlar hızlı kullanım için var: Tekrar tekrar ayni fonksiyonu tanimlarsan zamanin kaybolur. Mesela ekrana yazi yazan bir fonksiyon yazdin "printf" gibi. Bunu
bir kere yazdiktan sonra istediğin gibi çağirirsin. Fakat alt program olmasaydi tekrar tekrar yazman gerekirdi diye düşünüyorum.

1.Soruna şu şekilde cevap vereyim: Eğer tüm veri tipleri Vir veri tipi altında birleşseydi bu RAM deki kapladığı alan daha buyuk olurdu ve programın yavaş çalışmasına neden olurdu. Bu yüzden birden çok veri tipi yapılmıştır.
2.Sorunada şu şekilde cevap vereyim:Avantajlıdır Çünkü ; yapıcağın program büyükse yukarda dediğim gibi veri tipleri sadece kendi tipi kadar RAMde yer kaplar ve RAM de ne kadar az yer kaplarsa programın o kadar hızlı ve seri çalışır.Eğer veri tipi tek olsaydı tüm veri tipleri kadar yeri RAMde kaplardı ve RAM de ne çok yer kaplarsa programın da yavaş olur ve seri performans gösteremez.

Gayet açıklayıcı teşekkür ederim. Söylediklerinizi not ettim. Sanırım bu kadarı yeterli olacaktır.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı