Programlama için 4000 TL'ye laptop önerisi

KadirSglm

Centipat
Arkadaşlar merhaba. Genellikle programlama ve çok hafif birkaç oyun için bir laptop almayı düşünüyorum. Ama hangi donanım yeterli olur pek bir bilgim yok. Küçük bir araştırma yaptım ve birkaç örnek buldum. İçlerinde en çok bunu beğendim. İşlemci açısından yeterli olur mu? Grafik kartı benim için çok da önemli değil dahili GPU'su bile benim için yeterli olur aslında. RAM konusunda da upgrade düşünüyorum yani bu da pek önemli değil. Ekran kısmında FHD, IPS ve mat olması benim çok hoşuma gitti. Alüminyum kasa önemli bir artı bence. Yapacağınız yorumlar benim için çok önemli. Varsa sizin önereceğiniz 4000 TL altında programlama için uygun bir örnek tavsiyelerinizi de değerlendiririm. Ama verdiğim örnekteki laptop çok hoşuma gitti bu yüzden önceliğiniz onu değerlendirmek olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Ahım şahım birşeye gerek yok biz tost makinalarından bozma aletlerle çalıştık yıllarca programlamadan kastın eğer görüntü işleme veya render tarzı işlemler içermeyecekse herşey işini görür önerim kdv gibi indirimleri bekle alabildiğinin en iyisini al bütçen dahilinde

Ekran kartına para vermek istemediğine göre fiyatı biraz daha düşürüp Ryzen in dahili grafikli modellerini tercih edebilirsin.
Örneğin:
Veya

Ya da biraz daha yükseğe Ryzen 7

Intel işlemcili modeller

Ekran kartına para vermek istemediğine göre fiyatı biraz daha düşürüp Ryzen in dahili grafikli modellerini tercih edebilirsin.
Örneğin:
Veya

Ya da biraz daha yükseğe Ryzen 7

Intel işlemcili modeller

Benim verdiğim örnekteki üründe de zaten ryzen 5 3500u işlemci var intel tarafından i5 8265u ile eşit sayılır. Senin verdiğin örneklerden yola çıkarak ryzen 5 3500u nun programlama konusunda işe yarayacağını varsayıyorum. Yani benim sorduğum cihaz iş görür mü bunu daha çok merak ediyorum çünkü ben herşeyde tasarıma önem veren biriyim ve bu cihazın tasarımını gerçekten çok beğendim. İşimi görebilecekse alırım onu başka bakmaya gerek yok.😊

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı