Programlama için bilgisayar önerisi

Son Ispartalı

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Benim ismim Ali, 19 yaşındayım ve yurtdışında(ingiltere'de) yazılım mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. Artık hem sene sonu yaklaştığı için, hem de bilgisayarım eskidiği için(şu an 2015 model MacBook Air kullanıyorum) yeni bir bilgisayar almayı planlıyorum. Ancak size birkaç sorum olacak?

1) öncelikle en kararsız kaldığım noktayı sormak istiyorum. Sizce daha önceden kullandığım model olan macOS işletim sistemine devam mı etmeliyim, yoksa Linux kullanmam daha doğru mu olacaktır? Üniversitedeki derslerde şu an da kendi bilgisayarım olan 2015 model MacBook Air üstüne okul laboratuvarlarındaki bilgisayarları kullanıyorum( onlarda da cent OS kurulu.)

2) MacOS derseniz, MacBook Pro'nun hangi modeli yeterli olacaktır acaba, çünkü satın al butonundan sonra birkaç tane konfigürasyon veriyor ve malum fiyatları da bayağı fazla, ve benim de bilgisayar hardware olayından pek anladığım söylenemez?

3) Eğer Linux derseniz, hangi bilgisayar modelini önerirsiniz ve hangi Linux distro'sunu önerirsiniz?

Şu anda okulda yaptıklarımı soracak olursanız da, bu sene ilk dönem çoğunlukla Java üzerinden programlar tasarladık, ikinci dönemde ise yapay zeka üzerinde çalıştık ve Microsoft'un teorem kanıtlama programı olan lean üzerinden programlama yaptık. Ve derslerdede Linux kullandığımız için derslerin bazılarında Virtual box kullanmam gerekti.

Yani anlayacağınız üzere benim aradığım hem güçlü ve uzun süre dayanabilecek bir işletim sistemi ve bilgisayar. Bilgisayarı da kod yazmak ve internette gezinmek için kullanacağım, yani oyun oynama derdim yok. Ama sırf kod yazdığım için gene güçlü bir bilgisayara ihtiyacım var. Son olarak ta masaüstü değil dizüstü düşünüyorum.

Şimdiden herkese cevapları için çok teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…