Programlama için MacBook M1 Air alınır mı?

Makaleler
4
Daha fazla  
Şu anda JS, HTML ve CSS ile uğraşıyorum. 8 GB M1 çipli MacBook işimi görür mü?

İleride başka bir dil daha öğreneceğim ancak o belli değil. JS işinden para kazanırsam eğer o zaman yenileyebilirim tabii ileride.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeterlidir senin için.

Şunları da güzel kodlarsın;
Java
Pyhton
Php
Unity3D için C#.

C++ dışında her dili yapar sanırım. Oyun geliştirme haricinde takılma yapmaz sanırım hocam. M2 ile arasında çok fark olduğu için M1 düşünüyorum. Pilin de fazla gitmesi için
C++ için MingW yükleniyor ama ne kadar etkili olur bilmem tabi.

C++ dışında her dili yapar sanırım. Oyun geliştirme haricinde takılma yapmaz sanırım hocam. M2 ile arasında çok fark olduğu için M1 düşünüyorum. Pilin de fazla gitmesi için
M2 ile arasında bence bir fark yok. Pil süreleri de çok oynamaz. Oyun geliştirme için düz M1 çip de yeterli değil bence ancak istediğiniz yazılımlar için Air, ilaç gibi bir dizüstü.

Unity'i ben M2 Pro 16" 2023 cihazımda yazdım, zorlanmadı ama kolay da yapmadı. Unity için hem kasa hem de çip olarak Pro serisine çıkmalısın.

Oyun geliştirme şimdilik hedefimde yok hocam. Aklımda olan Python ve JS daha sonra C#. Temiz ikinci el denk getirirsem de bakacağım. Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.

MSSQL vb. kullanmayacaksan alabilirsin bence
Ben bunu bilmeden aldım ve sonradan yeni bilgisayar almak durumunda kalmıştım...

C++'ta yapar. C++ Windows özel bir dil değil. Mac'te de geliştirirsin. Sadece belli konular farklılık göstereceği için (ARM mimarili işlemci kullanıyor olacaksın M1 Air'da) bazı konularda zorlanabilirsin. Fakat C++'ta yapar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…