Programlama için nasıl çalışılmalı?

Ben Java'da yaptıklarımı böyle not ediyorum.
1658771967362.png

Merhaba hocam bence deftere kesinlikle not alın bilgisayar başında kod yazarken bir yerde takılırsanız defterinizdeki nota bakar düzeltirsiniz. Ayrıyeten çoğu bilgisayar hocası deftere not aldırır hatta sınavda defteri serbest yapar nedeni öğrenmek.

Hayatimda hic kod ogrenmek ile ilgili not almadim, ihtiyacin olmamali bence, zira kullandigin dilin dokumantasyonun senin alabilecegin notlardan cok cok cok daha iyi olacagindan eminim.

Eger syntax degil algoritma not almayi dusunuyorsan, bunu da google'layarak erisebilirsin. Fiziksel not almanin zaman kaybi oldugunu dusunuyorum.

Eger cok istersen de obsidian veya notion kullanarak markdown ile dijital olarak tutabilirsin notlarini. Ben kendi dokumantasyonlarimi ve tum kisisel notlarimi obsidian kullanarak yaziyorum ve gercekten pazarlandigi gibi 2. bir beyin gorevi goruyor benim icin.

Ayrıyeten çoğu bilgisayar hocası deftere not aldırır hatta sınavda defteri serbest yapar nedeni öğrenmek.
Ne? Hiç bir yazılım/bilgisayar mühendisliği öğrencisi arkadaşımdan duymadım bunu. :D Hani hadi, benim hocam "çoğu" dediğin kısma girmiyor, diğer 40 kişilik gruptaki arkadaşlarımın hiç biri de mi böyle hocaya denk gelmez? Yok öyle bir şey. Defter açık yazılım sınavı, sözlük açık İngilizce kelime testiyle aynı şey. Hele ilk ve ikinci sınıfta, 95 altı alamazsın defter açık sınav yapılsa.

Hocam fiziksel olarak deftere not almak anlamsız. Özellikle deftere not alarak motive olmuyorsan, gerek yok kendini ille de not alacam diye zorlamana. Yazarken, yazarken zaten alışkanlık haline getireceksin. Ek olarak projelerinde her kod bloğuna mesaj bırak o bloğun ne işe yaradığına dair. Geri dönüp baktığında anlaman daha kolay olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı