Programlama İçin Sistem Toplama

sirPw

Decapat
Arkadaşlar merhaba.
Eski bir sistemim var android studio açmıyor. Android Studio için yeni bir sistem dizmeye karar verdim. Daha yüksek parçalar alınabilirdi ancak fazla para harcayamayacağım.

Alacağım;
işlemci : Intel Pentium Gold G5400 3.7GHz 4Mb Cache 2 Çekirdek Soket 1151 İşlemci incehesap.com
ram : Corsair Vengeance LPX 8GB (1x8GB) DDR4 3000MHz C16 Siyah Ram - CMK8GX4M1D3000C16 incehesap.com
anakart : MSI B250M PRO-VD Intel B250 Soket 1151 DDR4 Micro-ATX - incehesap.com

1- Bu parçalar birbiriyle uyumlu mu?
2- Sizce bu sistem ile ekran kartı olmadan sıkıntısız bir şekilde android studio açabilir miyim?

Ayrıca bu sistemi dizdikten sonra 5-6 ay içerisinde şöyle bir ssd almak istiyorum.

Bu SSD ile yukarıdaki parçalar uyumlu mudur?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartina hic gerek yok programlama icin, eger GPU uzerinde programlama yapmiyorsan.

RAM en az 16 olmali bana gore. 3000 e gerek yok. Frekanstan kisip memory den arttirabilirsin.

Calisacagin projeye gore degisir ama genelde Yuksek RAM, hizli SSD ve multithread performansi en onemlisi.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Şu anlık 8 GB Ram ile başlayıp önümüzde aylarda 16'ya yükseltmeyi bende düşünüyorum.
Peki bu alacağım parçaların birbirine uyum problemi olmaz değil mi ?
Özellikle de ileride alacağım M.2 ssd ile diğer alacağım parçalar uyumlu mudur ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…