Programlama ile para kazanmak

jiko

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Dostlar programlama hayatımda yeterince bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum (Python, C#). Bunları nasıl değerlendirebilirim? Yani nasıl ve nereden bir kazanç sağlayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Freelancer olarak iş yapabilirsin ve YouTube'dan yeterli bilgin varsa ders verebilirsin.

TR'de programcılara ihtiyaç var.
Lakın ben işe alılanların iyi programcı olduklarını düşünmüyorum.

Büyük şirketler yılın belirli zamanlarında Bootcamp'lar düzenlemekteler. Bu Bootcamp'lerden sonra genellikle yetiştirdiği kişileri kendi elemanları olarak görmek istiyorlar. Bunları araştırmanı öneririm.

Bir de konuya ne ile ilgilendiğini daha ayrıntılı yazarsan daha fazla yardımcı olurlar. Backend mi frontend mi bakıyorsun, yoksa mobilci misin vs. gibi.

Python için backend. C# form uygulamasi diyelim bildiğim kadarıyla c# formda fazla iş yok

Python için backend. C# form uygulamasi diyelim bildiğim kadarıyla C# formda fazla iş yok.

Freelancer yazılımcı çok fazla bulunuyor. Özellikle kalifiyeliğiniz yoksa freelancer sitelerden iş bulabilmekte zorlanabilirsin. Benim düşüncem dediğim Bootcamp'leri kovalaman veya üniversitelerin teknoparklarını gezip şirketlerle konuşman olacakır. Veyahut kendin bir program geliştirip satadabilirsin. Mobilci olsan bu söylediğim çok basit fakat masaüstü çok tecrübem olmadığı için bir fikir veremeyeceğim.

Dostlar programlama hayatımda yeterince bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum (Python, C#). Bunları nasıl değerlendirebilirim? Yani nasıl ve nereden bir kazanç sağlayabilirim?
Aynı soruları kendilerine sorduktan sonra freelancer'lığa atılan insanlardan ne gibi bir farkınız olmalı ki ben işimi size yaptırayım. Yani müşteri olarak bana neyi neden ne düzeyde vaat ettiğin çok önemli gibi gözüküyor diyebilirim. Zira böyle düşündüğüm zaman bilgi birikimimin halen yetemediği kanaatine de varıyorum.

Sizde böyle düşünceler oluşmuyor kendimi yeterli görüyorum(bilgi birikim vs...) hemen hemen istenen şeyi ilgili yazılım dili ile yapabileceğimi düşünüyorum diyorsanız. Durmayın bionluk, fiverr, R10 gibi sitelerin içerisine adım atın.

Ya da YouTube, Udemy gibi platformlarda bildiklerinizi paylaşın ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…