Programlama Kaç Ayda Öğrenilir?

Bir ömür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Programlama, yazılım veya herhangi bir dili öğrenmenin kesin bir süresi yok hatta bir dil bilmenin bile kesin bir tanımı yok. Çünkü diller kendi içlerinde çok derinlere girer ve dallara ayrılırlar. Python'un Django framework'ünü kullanarak dünyanın en iyi sitelerini tek başına yapabilecek kadar bilgin vardır ama oturup Python ile yapay zeka nasıl kodlanır bilmiyosundur, peki şimdi site yapabildiğin için Python biliyor oluyo musun yoksa yapay zeka yapamadığın için Python'u bilmiyor musun? Yani bu işlerin bi başı sonu yok. Benim düşünceme göre biri sana gelir der ki "X dilini biliyo musun" sen de o dil ile neler yapabildiklerini söylersin. Çünkü eğer direkt olarak evet biliyorum dersen karşıdakinin her türlü isteğini karşılamaya hazır olman gerekir, sana gelip ha madem biliyosun bizim şöyle şöyle bir görüntü işleme projemiz var dediği zaman eee ıııı ama ben site falan demeye başladığın an biter yani.

Benim düşüncem bu şekilde, sonuç olarak öğrenmenin sonu yok.

Sıfırdan başlayan birisi temel programlamayı birkaç ay, hatta belki birkaç hafta içinde öğrenebilir.

Temel programlamayı öğrenen birisinin karmaşık algoritmaları çözebilecek seviyeye gelmesi birkaç yıl alabilir.

Başlığı açalı neredeyse 1 yıl olmuş belki öğrenmiştir şimdiye kadar
Ya da umarım C++ ile site yapamayacağını öğrenmiştir.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 ay içerisinde site yapabilecek hale gelebilirsiniz, fakat daha sonra ön yüz Framework'leri, SEO optimizasyonları, küçük küçük Back-End işlemleri öğrenmeye başlayınca asla bitmeyeceğini anlarsınız.

Tabii ki her zaman kendinin geliştirilmesi gerektiği bir alandır ama ne zaman temel düzeye gelinir ve en azından vasat denilebilecek ortalama bir web sayfası oluşturulabilir? Ondan sonrası tabii ki ne kadar gelişsen az ama ortalamaya varmak için ne kadar süre?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…