Programlama nasıl öğrenilir?

Arslonga

Kilopat
Arkadaşlarımla birlikte Unity üzerinden 2D oyun yazmak istiyorum ama programcılıkla ilgili pek bir şey bilmiyorum. Dün biraz uğraştım ve C# kullanarak küçük bir bölüm tasarladım ama bütün komutları internetten baka baka yazdım. C#'de kendimi geliştirmek için neler önerirsiniz? Önerecekleriniz dışında Udemy'den Unity'den oyun yazma kursu alacağım ve C#'de öğretiyor.

Türkçe kaynak olarak bunları öneriyorum :

Udemy ile buradan C# için temel atın : Ücretsiz Unity Eğitimi - Unity 3D ile Sıfırdan Oyun Geliştirmeyi Öğrenin

Unity projeleri için kesinlikle bu kanalı tavsiye ediyorum Türkçe daha iyi bir içerik olduğunu düşünmüyorum videolar ve sürümler biraz eskidir ama kendiniz çözersiniz bu sorunları temeli atın yeter :

Programlama işi iyi algoritma kurabilme ve bolca sabır istiyor. Gerisi zaten cümle kurmak gibi mantığı bildiğiniz için yazıyorsunuz.

Unity ile 2 yıldır oyun geliştiriyorum. C#'ı iyi bilirim. Unity'de arkadaşın ile birlikte çalışman güzel. Bu
öğrenmene yardımcı olur. Daha iyisi Unity'de belirli bir seviyeye geldikten sonra arkadaşınla beraber iyi işler çıkartabilirsiniz.

Kodlama öğrenmek istiyorsan Udemy'den kurs almak zorunda değilsin. YouTube'da binlerce video var Unity ile alakalı. Beğendiğin herhangi bir kanalın serisinden izleyeceğin videolar Udemy'de parayla alacağın bir kurs kadar etkili olabilir. Tabi ki her insanın öğrenme şekli farklıdır Udemy'den de istediğin kursu alabilirsin.

Öncelikle direkt olarak bir oyun yapayım da hemen yayınlayayım havasında olmayın. Küçük projelerle her seferinde projeyi ilerleterek devam edin. Başta Internet'ten bakıp yazman gayet normal. Yaza yaza kodlara alışacaksın. İnternet'ten aldığın C# scriptlerine ekleme ve çıkarma yaparak değişimleri gözlemle bu sayede hangi kodun ne işe yaradığını anlarsın. Mutlaka birçok hatayla karşılaşacaksın Google'a hatanı yazarak kolayca çözümünü öğrenebilirsin. Bu hataların öğrenmene katkısı büyük olacak

Haklısınız, videolardan baka baka küçük oyunlar yaptıkça yavaş yavaş daha hızlı kavramaya başladım. Teşekkürler.
Programlama işi iyi algoritma kurabilme ve bolca sabır istiyor. Gerisi zaten cümle kurmak gibi mantığı bildiğiniz için yazıyorsunuz.
Teşekkürler
Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…