yardımgerekli66
Centipat
Hangi dilde istediğinizi belirtseniz artı olarak bunlar çok kolay sorular.Aşağıda verdiğim soruları bilen kardeşlerim bir el atabilir mi? Web programlama dersi ödevi şu sorularda tıkandım.
1- 10 elemanlı içine rastgele sayılar atılan dizi içindeki en büyük sayıyı ve en küçük sayıyı bulup ekranda yazdıran programı yazınız.
Bu altta gördüğünüzü de bir türlü tutturamadım duvara kafa atacağım artık bir yapıyorum ters çıkıyor bir daha deniyorum bu sefer yamuluyor :dd.
2- Aşağıdaki şekli oluşturan kodu yazınız.
**
*
liste = [2,3,8,0,61,4,47,9,14,62]
liste.sort() #Küçükten büyüğe sıralar.
kucuk_sayi = liste[0] #İlk index, en küçük eleman.
buyuk_sayi = liste[-1] #Tersten ilk index, yani son eleman.
print(kucuk_sayi, buyuk_sayi)
i = 10
while i >= 1:
print("*" * i)
i -= 1
Öğrenmek isteyen adam böyle sormuyor zaten. Alıştık artık.Yazdığınız kodu atın biz düzenleyelim bu şekilde bizim yazmamızla hiçbir şey öğrenemezsiniz.
import random
liste=[]
for i in range(10):
liste.append(random.choice(range(100)))
print("Liste:", liste)
liste.sort()
print("\nEn buyuk sayi:", liste[0], "En kucuk sayi:", liste[-1], '\n')
for i in range(10, 0, -1):
print('*' * i)
Müdür olay şu ben bu soruları hocanın istediği değil de farklı bir program üzerinden yapıp göndermişim o yüzden 0 vermiş bana derse hiç gitmediğim için bilmiyorum daha yeni yatay geçiş yaptımHangi dilde istediğinizi belirtseniz artı olarak bunlar çok kolay sorular.
Yazdığınız kodu atın biz düzenleyelim bu şekilde bizim yazmamızla hiçbir şey öğrenemezsiniz.
Aşağıda verdiğim soruları bilen kardeşlerim bir el atabilir mi? Web programlama dersi ödevi şu sorularda tıkandım.
1- 10 elemanlı içine rastgele sayılar atılan dizi içindeki en büyük sayıyı ve en küçük sayıyı bulup ekranda yazdıran programı yazınız.
Bu altta gördüğünüzü de bir türlü tutturamadım duvara kafa atacağım artık bir yapıyorum ters çıkıyor bir daha deniyorum bu sefer yamuluyor :dd.
2- Aşağıdaki şekli oluşturan kodu yazınız.
**
*
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <time.h>
int main() {
srand(time(NULL));
int a[10], b;
for(b=0; b<10; b++) {
a[b] = 1+rand()%10;
}
int c, d = 0;
/*for(b=0; b<10; b++)
printf("%i\n", a[b]);*/
// Kontrol için
for(b=0; b<10; b++) {
c = a[b];
if(c>d)
d = c;
}
printf("Dizideki en büyük sayı: %i\n", d);
for(b=0; b<10; b++) {
c = a[b];
if(d>c)
d = c;
}
printf("Dizideki en küçük sayı: %i\n", d);
return 0;
}
#include <stdio.h>
int main() {
int a, b;
for(a=10; a>0; a--) {
for(b=0; b<a; b++)
printf("*");
printf("\n");
}
return 0;
}
package sekilolusturma;
import java.util.Scanner;
public class Sekilolusturma {
public static void main(String[] args) {
Scanner input = new Scanner(System.in);
System.out.print("Boyut Girin:");
int boyut = input.nextInt();
System.out.println();
for (int i = 0; i <= boyut; i++) {
for (int j = 0; j <= boyut; j++) {
if (j == boyut - i)
{
System.out.print(" ");
break;
} else.
{
System.out.print("*");
}
}
System.out.println();
}
for (int j = 0; j <= boyut; j++) {
if (j != boyut) {
System.out.print("-");
} else {
break;
}
}
}
}
Hangi dil olduğunu belirtmemişsiniz. Bu yüzden ben de örnek olması açısından C´de yazıyorum. Siz hangi dili öğreniyorsanız koda bakarak o dile çevirebilirsiniz. 1. sorunun cevabı:
Bu bizi de hocanı da ilgilendirmiyor. Sıfır vermekte haklı. Ders ne gerektiriyorsa onu yapmalısın. Hala dersinin hangi dil üzerine olduğunu söylememekte ısrar ediyorsun. Amacın ne anlamıyorum.Bakın o şekil sorusunu bu şekilde yaptım.
Bu bizi de hocanı da ilgilendirmiyor. Sıfır vermekte haklı. Ders ne gerektiriyorsa onu yapmalısın. Hala dersinin hangi dil üzerine olduğunu söylememekte ısrar ediyorsun. Amacın ne anlamıyorum.
Bu bizi de hocanı da ilgilendirmiyor. Sıfır vermekte haklı. Ders ne gerektiriyorsa onu yapmalısın. Hala dersinin hangi dil üzerine olduğunu söylememekte ısrar ediyorsun. Amacın ne anlamıyorum.
Öğrendim normalde Java ile göndermiştim ama Javascript olacakmış o yüzden 0 almışımBu bizi de hocanı da ilgilendirmiyor. Sıfır vermekte haklı. Ders ne gerektiriyorsa onu yapmalısın. Hala dersinin hangi dil üzerine olduğunu söylememekte ısrar ediyorsun. Amacın ne anlamıyorum.