Programlama ve FPS oyunları için monitör tavsiyesi

Bütçe
4500 - 6500 TL

Merdovski

Megapat
Yer
Malatya
Daha fazla  
Meslek
Web Developer
Uzun süredir 24 inç 75Hz AOC monitör kullanıyorum. Tahmin edeceğiniz üzere oyunlardaki performansı tatmin edici değil. Bundan dolayı hem FPS oyunlarını akıcı bir şekilde oynayacağım, hem de kodlama için geniş çalışma alanına sahip olacağım bir monitör düzeni yapmak istiyorum.

Seçenek 1: Elimdeki monitörü de değerlendirip çift monitör yapmak.
Seçenek 2: 29 ve üzeri inç monitör alıp yatay çalışma alanımı artırmak.

Çift monitör kullanımında iki monitörün de aynı boyutta veya çözünürlükte olması önemli midir? Yani bendeki 24 inç monitörün yanında 27 inç 2K bir monitör alınır mı?
Geniş ekran ve yüksek boyutlu bir monitör kodlama yaparken çok işime yarayacak. Fakat belirli oyunlarda 21:9 bir ekran nasıl bir hissiyat verir?

Uzun süredir 24 inç 75Hz AOC monitör kullanıyorum. Tahmin edeceğiniz üzere oyunlardaki performansı tatmin edici değil. Bundan dolayı hem FPS oyunlarını akıcı bir şekilde oynayacağım, hem de kodlama için geniş çalışma alanına sahip olacağım bir monitör düzeni yapmak istiyorum.

Seçenek 1: Elimdeki monitörü de değerlendirip çift monitör yapmak.
Seçenek 2: 29 ve üzeri inç monitör alıp yatay çalışma alanımı artırmak.

Çift monitör kullanımında iki monitörün de aynı boyutta veya çözünürlükte olması önemli midir? Yani bendeki 24 inç monitörün yanında 27 inç 2K bir monitör alınır mı?
Geniş ekran ve yüksek boyutlu bir monitör kodlama yaparken çok işime yarayacak. Fakat belirli oyunlarda 21:9 bir ekran nasıl bir hissiyat verir?
Monitör içi curved tavsiyem hem programlama da hem oyunda iyi oluyor samsung curved monitörlere bakabilirsiniz ayrıca yeni monitörü aşağı yatay eskisini üste dikey yerlestirebilirsiniz

İki monitorün boyutu farklı olunca ekran hizalammıyor çok kötü oluyor. Yükselip alçaltılabilen standı var ise bir monitörün hizalayabilirsiniz ama. Ayarı var onun.
Peki 24 inç'in yanına 240hz 1K 24.5 inç şu modeli önerir misiniz? Sizce mantıklı olur mu?

Peki 24 inç'in yanına 240hz 1K 24.5 inç şu modeli önerir misiniz? Sizce mantıklı olur mu?

Yani sorun olacağını sanmam pek çünkü gördüğüm kadarıyla aşağı yukarı hareket edebiliyor. Çok küçük bir eşitsizlik olsa da yarım inchten dolayı. Onu ayarlarsiniz diye dusunuyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı