1- Algoritma adı altında google da arama yaparsan bir sürü sonuç çıkacaktır. Popüler olan Hackerrank bunlardan bir tanesi. Ayrıca Algoritma ödevleri, soruları falan diye de aratabilirsin. ki İngilizcen varsa kaynak sıkıntısı yok denebilir.
2- Oyun programlamayı düşündüğün için C++ ve C# ile devam edebilirsin. ki 3. şıkta Unreal(C++) ve Unity(C#) kullanmak istediğini belirtmişsin.
3- 2. dönem alacağın nesneye dayalı programlamayı iyi kavramanı tavsiye ederim. Hocan kötü anlatsa bile bir şekilde kendin halletmen gerek. Bu işe büyük ihtimal programcı olarak gireceksin. Bu yüzden Oyun motorunu kullanmayı ve oyun motorunun api kütüphanelerini bilmelisin. Bence vakit kaybetme şimdiden Unreal yada Unity ile başla. Bence Unity ile başla. Unity ile Bağımsız geliştirici olarak güzel işler yapabilirsin.
4- Ben de 3. sınıfım. Pek tecrübem yok. İlgi alanını bulmak önemli. Ben de oyun programlama üzerinde yoğunlaştım. severek ve zevk alarak devam ediyorum. Okuldaki derslere kendinden bir şeyler katarak devam ettir. Mesela oop konusunda bir çok örnek vs yapabilirsin. Meraklı ve sabırlı olmanı tavsiye ederim. Son olarak İngilizce olmazsa olmaz.