Merhaba, uzun zamandır bu konuya ilgim var. Bugün dolmuşta giderken düşündüm ve dedim ki bilgisayar oyna oyna nereye kadar, bana bir şey katmıyor sadece zamanımı çalıyor. Ben de kendimi geliştirmem gerektiğini düşündüm. Programlama ve hackerlık gibi şeyleri öğrenmek istiyorum. Nereden ne yaparak başlamam gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada yaşım 16.
Öncelikle kodlamayı ve İngilizceyi güzel bir şekilde öğrenmeniz şart. Bir keresinde senin bu soruyu sorduğun gibi biriside sormuştu farklı bir site de bir yazılımcı ona bu cevabı vermişti.
Algoritma ile başlamak iyi olur. Biraz ilerledikten sonra bir dil üzerine çalışmaya başlarsın. Onun ilerletmeye çalışırsın. Bunlar yararlı kaynaklar incelemeni öneririm. Khan Academy Çizgi TAGEM
Kardeşim şimdi napıyorsun biliyor musun? D&R'a gidiyorsun, 33 liralık hacker kitabı alıyorsun. Şaka bir yana İngilizcenin ve matematiksel zekanın iyi olması lazım. Onun dışında arkadaşın dediği gibi Linux bu tarz işler için daha uygun ve özgür bir ortam.
Öncelikle kodlamayı ve İngilizceyi güzel bir şekilde öğrenmeniz şart. Bir keresinde senin bu soruyu sorduğun gibi biriside sormuştu farklı bir site de bir yazılımcı ona bu cevabı vermişti.
Buradan Kali Linux indirebilirsin bu konularda kullanılan en iyi işletim sistemidir: Official Kali Linux Downloads | Kali Linux
Benim de bu konuya ilgim var hemen gidip kitabını aldım okuyorum arada sırada: Kali Linux
Ayrıca dünyanın en ünlü hacker'ı Kevin D. Mitnick tarafından yazılan kitaplar: Sızma Sanatı Aldatma Sanatı