Programlamada en avantajlı dil hangisi?

Ya hocam, bir hedef belirleyin kendinize (proje hedefi). Bu proje sizin ihtiyacınız da olabilir bi arkadaşınızın ihtiyacı da olabilir. Sonrasında o proje için en iyi dilin hangisi olduğunu araştırın. Ve o dili kullanarak projeyi gerçekleştirin. Hayatınızın sonuna kadar seçtiğiniz 2/3 dili kullanmak gibi bir şey yok. Zaten diller birbirine benzediği için birini çözdüğünüzde diğerleri domino taşı gibi devriliyor.

C++ iyidir dostum.
sen yeni başlayan adama C++ mı önerdin?

Kodlama öğrenmek istiyorum ve Python'un Online kurslarını izledim anladım. Ancak tek başına Python bilmek istemiyorum yanına birkaç dil daha ekleyeceğim.
Python (ya da başka bir dil) kurslarında gösterilenleri anlamanız biliyorsunuz anlamına gelmez asla. Diğer arkadaşların dediği gibi proje bulup yaparsanız yardımcı olur, bir dili ancak birkaç proje yapıp da daha iyisinin yapılabileceğini anlayıp daha iyisini yaptıkça, çok sayıda problemle karşılaşıp bunlara çözüm üretebilmeye başladıkça öğrenebilirsiniz.

Asıl öğrenmeniz gereken programlama paradigmalarıdır, programlama teknikleri, design patternler, temel algoritmalar, multi thread çalışma vb. Bunları öğrenmediğiniz takdirde yazdığınız kod/program iyi olmaz, gelecekteki herhangi bir iş mülakatında da çok kolay fark edilir bilgi eksikliğiniz. İnternette bunları araştırın, seçeceğiniz bir dilde kendinizi geliştirirken bunlara da hakim olmaya çalışın.

Sektörde en çok kullanılan dil diye genelleme yapmak aşırı yanlış. Yazılım çok büyük bir alan ve çok fazla sayıda dala sahip. "Ben x dilini biliyorum" diyenlere herhangi bir iş garantisi de yok, teknolojiler değişir, yeni frameworkler gelir, piyasada programcı arzı talebi değişir vs. Madem yaşınız da küçük, pythondan devam edin, yeni başlayanların gelişmesi için çok tercih edilen bir dildir, iyi bir temeliniz olsun, bu esnada piyasayı, iş imkanlarını, çalışmak isteyebileceğiniz iş dallarını, bu iş dallarının gereksinimlerini (kimi iş dalları çok az tecrübeli alaylı yazılımcılara bile açıkken kimileri illa tecrübeli yazılım mezunu ister mesela), bu dalların kolaylık/zorluklarını araştırın.

Sağ olun hocam bu dedikleriniz aklımda yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…