Programlamaya başlama tavsiyeleri

Ben İngilizce gereksiz demedim, programlama dili olarak dedim. Yoksa evet, bu dillerin hepsi için İngilizce lazım.

Sağlam okula gidemedik diyelim veya direkt okula girmedik ne yapmamız gerekiyor ?

Egitim referansi olmayan insanin referansi yaptiklari olmak zorunda.
Alayli olacak, proje gelistirmeye calisacak.

Aslinda formul yine ayni, Ingilizce + matematik + veri yapilari + algoritma + <Yapilacak_Is> .
Bogazicindeki adam bunu Profesor X'ten ogrenecek, sinif arkadaslari Turkiye'nin en zeki cocuklari arasindan secilmis olacak; digerleri ise bunu youtube kanalina hosgeldigimiz Mustafa Demirtepe'den ogrenecek.

Eğer yalnızca bir dil öğreneyim o dil ile birkaç iş yapıp para kazanayım düşüncesindeysen Python ile başlayabilirsin. Diğer türlü programlamanın temellerini öğrenmek istiyorsan mutlaka C ile başlamalısın, diğerlerinden ilkel (düşük seviye) kalıyor böylece bilgisayar ile ilişkisini anlayabiliyorsun yaptığın işlemlerin.

Sağlam okula gidemedik diyelim veya direkt okula girmedik ne yapmamız gerekiyor ?
Bol bol okumalısın. İnsan okuduklarının sade 10% nu aklında tutabilir. Bunun da bir kısmını zamanla unutur. O halde çok okuyacaksın. Her konuda okuyacaksın. Ama asla bir Üniversite bitirmiş konumuna gelemezsin. Çünkü Üniversiteyi kazanabilecek kapasitede olmayan biri zaten öğrenmede zorluk çeken biri. Belki hiç bir zaman öğrenemeyeceksin. Bu nedenle hayallere bağlı kalma. Hayaldir, geçer.

Bu soruya verdiğim cevap hep aynı: nasıl öğreneceğini düşünme, Python kur print("miyav") yaz başla. Sonraki satıra ne yazabileceğini merak edeceksin muhtemelen.. bu noktada da sadece bir sonraki adımı düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…