Programlamaya başlamak için hangisi program dili uygun?

Makale yazar gibi kod yazmak isterseniz anlaşılabilir, kolay ve güncel olduğu için Python önerebilirim.

Hocam peki Linux ortamı programlama konusunda daha elverişli mi? Yoksa Windows'mu? Bu konuda da baya kafam karışık. Şuan Dual-Boot kullanıyorum.
Daha önceden Linux Mint kullandım fakat bir program vardı adı aklıma gelmedi. O programı bilen arkadaş varsa görürse yazar. .exe dosyalarını çalıştırabiliyor. Ancak her programı çalıştırmıyor. Microsoft Office yerine OpenOffice veya LibreOffice kullanmak zorundasın örnek olarak.

Bahsettiğiniz program Wine sanırım hocam.

Dostum illa alışılmış diller kullanmak zorunda değilsin. Visual Basic ile başlayabilirsin. Basit ve C#’a alışmanı sağlar. Daha sonraki aşamalarda Java, Phyton, C, C++ diye gidebilirsin. Yardıma ihtiyacın olursa buradayım.

Haklısınız hocam. Eğer oyun yapmıyorsanız ihtiyaç yok.
İlk başlayan biri hemen 2D veya 3D oyun yapamaz diye düşünüyorum. Kendi kendine hiçbir yerden bakmayarak yapmak istese yılan oyunu yapar diye düşünüyorum (Yeni başlayanlar için diyorum). Buradan da çıkacak sonuç; yeni başlamış birine tost makinesi bile yeter.

Programlama öğrenmeye herhangi bir orta-üst seviye dil ile başlayabilirsin. Başlangıçta öğreneceğin temel kavramlar aynı. C, C++, C#, Java, Python, Ruby gibi bilinen dillerden birisini seçebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…