Programlamaya başlamak için Java vs pyhton

theHashCampo

Kilopat
Merhabalar, programlamaya başlamaya düşünüyorum, daha öncesinden HTML ve CSS biliyorum. Amacım kaliteli Windows programları yazmak. Kolaylık açısından hangi dil benim için uygundur. Ayrıca bana programlamaya yeni başlayacak birisi olarak ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?

Python. Bol bol araştırma ve pratik yapın. Her yeni öğrendiğiniz şeyle kendi çapınızda ufak bir proje yapın. Kaydedin, dursun kenarda. Gün geçtikçe ilerlemenizi görmenize ve unuttuğunuz şeyleri hatırlamanıza yardımcı olacaktır.

Merhabalar, programlamaya başlamaya düşünüyorum, daha öncesinden HTML ve CSS biliyorum. Amacım kaliteli Windows programları yazmak. Kolaylık açısından hangi dil benim için uygundur. Ayrıca bana programlamaya yeni başlayacak birisi olarak ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?

Pek bilgim yok ama bence Python.

Sadece Windows için oyunlar, uygulamalar, programlar, server'lâr, Windows ve Microsoft'un resmi aplikasyonlarına, hizmetlerine API'lar, eklentiler, modifikasyonlar ve daha bir çok şey yazmak istiyorsan Microsoft'un geliştirdiği C# programlama dilini öğren.

Son düzenleme:
Yönelmek istediğiniz alana göre seçim yapınız. Eğer nesne tabanlı programlama ya da yapay zeka gibi işlere girmek istiyorsanız Python seçin.

Python, Java'dan çok daha kolay bir dil. Eğer kafanda belli bir proje geliştirmek yoksa yani sadece ben programlama dili öğreneyim. Kendimi geliştireyim kafasında isen tabii ki Python öneririm. Diğer dillere nazaran çok daha kolay öğrenirsin. Ben Java, C++, C# ve Python kullandım aralarında en basiti Python.

Python ile şu an Sesli Asistan yapmaya çalışıyorum. C# ile Online stajım için verilen ödevi. Benim ileride kullanacağım dil C# bana çok daha uygun. Tabii Python'dan vaaz geçmem.

Sadece Python ogrenerek is bullamazsiniz daha dogrusu herkes bunu ogrenmeye calistigindan dolayi. Python ile GUI uygulamalari da gelistirebilirsiniz, fakat bu konularda ben ImGui ve C++ kullaniyorum. Ne ogreniyorsaniz ogrenin ama iyi ogrenin. Kendinizi de zorlayin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı