Programlamaya başlamak için öneri

KaraThrace71

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Programlamaya başlayacağım ama nasıl? C# mı Java mı Python mu başlangıç için idealdir?
Asıl sormak istediğimde masaüstü bilgisayarım var 60k civarı gömdüm ama askeri personel olmam dolayısıyla evde değilim kullanamıyorum. O yüzden laptop alacağım ama ucuz yollu olması lazım. Tavsiyeniz var mıdır? Kodlama için minimum ne gereklidir işlemci ekran kartı vs olarak. Atıyorum ekran kartsız R7 işlemcili laptop götürür mü beni?

Son düzenleyen: Moderatör:
Temel algoritma ve programlama öğrenmekle başlayabilirsin.
20-25k verip alacağın laptop işini her türlü görür, ileri düzey yazılımcı değilsin sonuçta.

Ne yapmak istiyorsun programlama öğrenerek? Bunu netleştir öncelikle. Ona göre bir yol haritası oluşturursun.

Ne yapmak istiyorsun programlama öğrenerek? Bunu netleştir öncelikle. Ona göre bir yol haritası oluşturursun.
Hep merakım olmuştu hiç uğraşmamıştım. Şimdilik sadece temelden ufak ufak öğrenip hesap makinesi vb. basit uygulamalar yapmak, web sitesi kodlayabilmek ile başlayıp kendimi ne kadar geliştirebilirsem o kadar geliştirmek istiyorum. Basit mobil app yapabilecek seviyede mesela yazılım dili öğrenebilmek istiyorum. Heves zevk yani

Hep merakım olmuştu hiç uğraşmamıştım. Şimdilik sadece temelden ufak ufak öğrenip hesap makinesi vb. basit uygulamalar yapmak, web sitesi kodlayabilmek ile başlayıp kendimi ne kadar geliştirebilirsem o kadar geliştirmek istiyorum. Basit mobil app yapabilecek seviyede mesela yazılım sili
Temel algoritma ve programlama öğrenmekle başlayabilirsin.
20-25k verip alacağın laptop işini her türlü görür, ileri düzey yazılımcı değilsin sonuçta.
Teşekkür ederim. Peki ilk adım ne olmalı bu işte? Şu dil ile başlayıp devam et seviye seviye böyle olmalı diye bir tavsiyeniz var mıdır? YouTube kaynakları veya udemy videoları iş görür mü?

- Baslangic icin ideal dil diye bir sey yok. Bu araba surmek icin ideal araba gibi bir sey. Hepsiyle ogrenirsin. Otomatik vites ve otonom surus yapan modelle daha rahat ogrenirsin ama bazi seyleri eksik ogrenirsin. Bu da o hesap. C ile basta zorlanip daha saglam ogrenirsin, Python ile basta rahat eder fakat sonradan ogrenmen gereken aciklar birakirsin. Gunun sonunda hic fark etmez ne ile basladigin.

- Ekran kartina ihtiyacin yok baslangicta. Ekrana goruntu geliyorsa fazlasi gerek degil. Islemci icin de ayni sekilde. Yazilim gelistirilecek laptobun ekran, klavye, batarya omru ve RAM'i iyi olmali. Seni bunlar uretken kilar. Zamanla projelerin kompleks hale geldikce islemci ve GPU gereksinimlerin de artacak ama o zaman bunlari zaten biliyor olacaksin.

- Alan secmene gerek yok. Ingilizce ogrenmelisin once. Eger meslek olarak yapacaksan matematigin de iyi olmali. Sonrasinda temel programlama ve sistem becerileri ogrenmelisin. Ilk basladigin dili sadece temel programlama icin kullaniyoruz; amac dili ogrenmek degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…