Programlamaya başlarken neler yapılmalı?

Eru Iluvatar

Kilopat
Makaleler
7
Yer
Arda, Ölümsüz Topraklar
Daha fazla  
Meslek
Tanrı
Arkadaşlar, hafiften programlamaya başlamak istiyorum. Hangi dil ile, hangi program ile(Program dediğim, Visual Studio, Webmatrix tipi şeyler) başlamalıyım ? Önerileriniz nelerdir ?
Şimdiden teşekkürler.

Yok mu bilen kimse ya arkadaş..

Kardeşim eğer web programlamaya merakın varsa mutlaka asp.net ile başla internette çok güzel setler var başlangıç olarak sana bir çok şeyi öğretiyor hatta o bilgiler ile işe bile girersin neden asp.net dediğimi anlatıyım asp.net hem Microsoft tarafından desteklenen ve her zaman güncellenen ve üzerinde çalışılan bir dil argo tabirle arka sağlam ve asp.net öğrenirken c# öğrenmiş olacaksın 1 taşta 2 kuş sonra belki masaüstü uygulamalar geliştirmek istersin sormak istediklerini mesaj ata bilirsin sana bu konuda yardımcı ola bilirim saygılar.

1- Algoritma öğren.
2- C dilinden başla bilgisayarın nasıl çalıştığını öğren.
3- İşletim sistemlerini öğren (işletim sistemi nasıl çalışır? virtual memory, physical memory)
4- Hangi sektöre hitab edeceğini belirle.

Tavsiye vereyim, ASP.NET bir dil değil, bir geliştirme çatısıdır. C# da bir dildir. Bu geliştirme çatısı ve dil Microsoft tarafından geliştirilir. Ayrıca şu anda sadece Windows bilgisayarlarda sağlıklı şekilde geliştirilebilir ve sağlıklı bir şekilde çalışabilir. Visual Studio zaten başka bir cihaza gelmez. Eğer sen Microsoft ekosisteminden başka bir ekosistem üzerinde çalışmam diyorsan ASP.NET C# öğrenmen yararına olacaktır.
Fakat daha farklı işler yapmak istiyorsan,
Ruby on Rails öneririm web programcılığı için.

hatamı düzelttiğin için teşekkürler bilmediğimiz şey değil ama gözden kaçmış.

hatamı düzelttiğin için teşekkürler bilmediğimiz şey değil ama gözden kaçmış.

Zaten yazdığın cevaptan belli bu konu hakkında bilgi sahibi olduğun Hepimiz zaman zaman birşeyleri gözden kaçırabiliyoruz. Fakat yeni başlayan arkadaşlar için bu ufak gözden kaçırmalar tehlikeli olabilir Ben anlarım ama onlar anlamayabilir.

Bak sana da tavsiye edeyim Ruby on Rails'ı. 10 dakika gibi bir sürede blog scripti yazabilirsin desem?

PHP ile başlamalısın.

Son düzenleyen: Moderatör:
HTML bir programlama dili olmadığı gibi, programlama alanında kendini geliştirecek arkadaşlar için de bir yarar sağlamaz.
Dalgınlığıma gelip içeriği yanlış okuduğum için yanlış cevap vermeme sebep olmuş, bildirim geldiği için yanlışımı düzelttim.

Dalgınlığıma gelip içeriği yanlış okuduğum için yanlış cevap vermeme sebep olmuş, bildirim geldiği için yanlışımı düzelttim.

Anlayışın için teşekkürler
PHP güzel bir öneri. Çok fazla döküman ve bu dille yapılmış proje var. Ayrıca PHP 7.0'ın performansını bilmeyen yoktur sanırım

Merhaba.

Bu konuda hem forumlarda hem de internet sitelerinde bolca tavsiye bulabilirsin. Ben, 2015 yılı için hazırlanmış bir liste paylaşıyorum. "Öğrenilmesi gereken 15 programlama dili" başlıklı yazıda hangi dilin ne olduğu, ne işe yaradığı kısaca belirtilmiş. İngilizcen varsa bir göz atmanı tavsiye ederim.

Link: 15 programming languages you need to know in 2015

Kolay gelsin, saygılarımla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…