Programlamaya doğru mu çalışıyorum?

Anunswin

Hectopat
Arkadaşlar, programlamaya çalışırken metodlar haricinde döngüleri, fonksiyonları veya biraz daha kompleks şeyleri not alarak çalışıyorum işin kötü yanı not almam çok uzun sürüyor bu yüzden acaba yanlış mı çalışıyorum diye düşündüm sizce doğru bir çalışma şekli mi?

Not: Öğrendikten sonra uygulamaya dönebiliyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20220910_125525.jpg
    139,4 KB · Görüntüleme: 139

Ben notlarımı bilgisayar üzerinden kaydediyorum, böylelikle daha hızlı not alıyorum.(bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim)

Bende aynı sorundan muzdarip durumdayım. Notları dijital olarak alıyorum(notion ile) çok detaya girdiğimden ders çalışmaktan çok not almakla uğraştırıyorum ama akılda kalıcılığı arttırıyor gibi(tabi bolca pratikle).

Bu kişiden kişiye göre değişir. Ben biraz eski kafalıyım sanırım bir konuyu öğrendikten sonra deftere not almadan akılda uzun süre kalmayacağına inandığım için temiz ve düzenli defter tutarım ve faydasını oldukça çok görürüm. Bilgisayar mühendisliği 2. sınıfa geçtim ve ilk sene bu alışkanlığım sayesinde güzel bir not ortalamasıyla dönemi kapattım. Dediğin gibi vakit alıyor ama ileride şöyle bir dönüp neler yazdığıma bakınca hemen kolay hatırlıyorum hem de emek verdiğimi düşünüp mutlu oluyorum. Sen nasıl içine sinecekse öyle yap, unutma bir konuyu anlamadan geçmek ileriki süreçte o konuyla ilişkisi olan daha kompleks bir konuda sana sıkıntı çıkartabilir.

Arkadaşlar acaba kitap alsam nasıl olur hem daha az not tutmak zorunda kalabilirim.

Markdown formatta yazmak daha verimli olacaktır. İleride notlarını kullanırsın. Daha kullanışlı olur.

Arkadaşlar acaba kitap alsam nasıl olur hem daha az not tutmak zorunda kalabilirim.
Mantıklı değil, bunun yerine pdf, makale gibi dijital içeriklere yoğunlaşmanı öneririm.
Hatta öğrendiğin şeyi sanki farklı birine anlatıyor gibi yazıp not alman daha mantıklı olur. Blog tarzında kendince günlükler.

Hocam zaten öğrendiğim şeyi not üzerinde başka birine anlatıyor gibi yapıyorum, hocam bu markdown dediğiniz tam olarak ne atar mısınız? İnternete biraz baktım ama tam anlamadım şu an da ders çalıştığım için bakamadım açıkçası.

Hocam anlamadan kasıt tam olarak ne? Çünkü çoğu kurs kodları her yönüyle ele almıyor örnek verecek olursak map fonksiyonu, benim izlediğim kurs yalnızca bir yönüyle ele adı oda array oluşturmak objelerden array oluşturuyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…