Programlamaya hangi dille başlanılmalı?

C# bence

Peki hocam sizce hangisini öğrenmek daha mantıklı olur C#'mı
Kardeşim ne yapmak istiyorsun? Çok karamsarsın. Zevk için dersen C# ama sanırım sen meslek olarak düşünüyorsun. Ben web tasarım seviyorum. Sen görsel bir şey yapmak istemiyorsun sanırım. C++ tavsiyem.

Kurs olarak 1 milyon yazılımcı projesine bakabilirsin.
Kime göre? Neye göre?

Son düzenleyen: Moderatör:
Görsel değil daha çok arka tarafta çalışmak istiyorum, ayrıca karamsarsın demişsiniz doğru hocam ya çok karamsarım aşamıyorum bunu bi türlü.

Benim düşüncem, dil seçmeden önce alan belirlemeniz. Onun doğrultusunda bu soruyu sormanız olacaktır.

C, C++ ile C#'ın üçünde de C olmasına bakmayın her biri apayrı dillerdir. Bunlar arasından başlangıç için en uygun ve rahat olanı C# olur.
C# ile masaüstü uygulamalar geliştirebilirsiniz, asp.NET framework'ü ile web sitesi için back-end yazabilirsiniz, Unity ile oyun tasarlayabilirsiniz, kesinlikle önermem ama xamarin framework'ü ile mobil uygulama geliştirebilirsiniz vb.vb. İş olanakları gayet geniştir.
Yani kısaca C#, yazılım dilinin mantığını anlamak açısından da geleceği parlak olması açısından da gayet iyi bir dildir. Java gibi alternatifleri de vardır.

Son olarak şunu unutmayın ki bir dili tamamen her şeyiyle bilmeniz imkansızdır. Genel olarak yazılım dillerinin mantığını öğrenirseniz; zaten her şeyi bilmenize gerek kalmaz, Araştıra araştıra doğru yola ulaşırsınız, ve diğer dilleri öğrenmeniz sadece syntax'ı ve özel durumları anlamaktan geçer. Bu da çok zamanınızı almaz.
asp.NET ?

Bana göre programlamaya göre...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…