Programlamaya Nereden Başlanmalı ?

Yani robotik kodlama yapacaksın. Arduino öneririm. Dediğim gibi, internetten eğitim setleri, kitapları vs satın alabilirsin. Ayrıda Arduino için eşyalar satılıyor, (Arduino Uno Mini Başlangıç Seti - Eğitim Seti Uygun Fiyatıyla Satın Al - Direnc.net gibi) onları alıp yavaş yavaş, ilk öce ışık yapıp söndürürsün, kend,n, geliştire geliştire robotları kodlamaya başlarsın. Ya bir kursa git ya da arkadaşa söylediğim gibi evde araştırarak hallet. Kursa gitmek her zaman daha iyidir, fakat daha maliyetli. Seçim senin.
 
Kursa gittim aslında ancak temel şeyleri öğrendikten sonra geriye kalan ışık söndürme, işte yaklaşma sensöre veya led ekrana yazı yazdırma gibi işlevleri hep kitaptan bakarak ya da hocanın söylediği gibi yaptık. Yani öğrendiklerimizle bunları yapmamız pek mümkün değil gibiydi ve bu gibi işler beni Arduino'dan soğuttu diyebilirim. Çünkü fazla bir yaratıcılık söz konusu olmadan bir şeyleri yaptık ve Mayıs'dan beri dolabımın içinde duruyor.
 
Üstüne koyacak olan sensin. Onlar temmelerini öğretiyorlar. 1 ayda robot falan yapmayı beklemiyorsun herhalde? Bu işte acelecilik kesinlike çok büyük bir engel. Acale etme. Ben de yaklaşık 1.5 yıldır oyun yapmaya çalışıyorum, ama hala tam olarak işi çözmüş değilim. Ortada bitmiş bir oyunum da yok. Öğrenmeye hevesli, ayrıca sabırlı olman lazım.
 
Android Studio ile çalışacaksa Javascript öğrenmesine gerek yok, Java/Kotlin/Flutter(Dart) dillerinden birini öğrenmesi gerekli. Kotlin tavsiyemdir.
Yapay zekaya giriş yapabilmek için ilgili programlama dilini yalayıp yutmanız gerekli. Yapay zeka için Python ile başlanabilir. Örneğin Python ile yazdığım bir basit yapay zeka:

Tabi kodlar karma karışık.

Ben android tabanlı mobil uygulama yapmak istiyorum en basitinden duvar kağıdı uygulaması
Duvar kağıdı uygulaması yeni başlayacak biri için basit değil 500 satır kod yazdığımı bilirim.
Android için Java, Kotlin, Dart (Flutter) dillerinden birini öğrenmen gerek.
 
Gidip okulunu okuyun.
Zaten temelin vardir, kursa gidip bir seyleri hizlica ogrenirsin.
Hic bir sey bilmiyorsan, kurs sana hic bir sey veremez, sadece kulak dolgunlugu olur.
Ingilizce, matematik, programlama bilmeden yapay zekanin "y" sini kavrayamazsin.
Hatta lisans seviyesinde bilgisayar muhendisligi okuyan bir bilgisayar muhendisi dahi yapay zeka programlamak konusunda cok yuzeysel bilgi sahibidir. Nested if-else yazmak, yapay zeka programlamak demek degil.
 
Algoritmayı öğrenerek başlamalısın. Sonrasında hangi dili istersen onu öğren ama öncelikle Algoritma yazmayı çok iyi çözmelisin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…