Programlanabilir CAS değeri nedir?

Ceyhuncan

Hectopat
Arkadaşlar, merhaba. Ben RAM yükseltme yapmak istiyorum. Sistemimde 2 adet G.Skill 4 GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V bulunmakta. Almak istedigim RAM'ler (2 adet):

CL degerleri benim sistemde CL9, almak istedigim CL 11 diye gözüküyor ancak sonradan fark ettigim, programlanabilir CAS degeri. Bildiğiniz gibi RAM'lar arası MHz CL gibi farklılıklar sıkıntı çıkarabiliyor. Bundan dolayı kararsız kalmistim. Tam olarak ayarlamaktan kasıt nedir, anlam veremedim. Yani RAM'leri takinca otomatik olarak CL9 bandında mı çalışacağı yoksa ekstra olarak ayarlama mı yapmak gerekiyor? Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2021-08-03-23-01-23-579_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-08-03-23-01-23-579_com.android.chrome.jpg
    76,9 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleyen: Moderatör:
CL değerleri farklı olan bellekler sıkıntı yapabilir. CAS Latency yani CL değeri işlemci Bus hızı gecikme değeridir. Düşük olursa daha hızlı çalışır. Alacağınız zaten Value RAM. Yani hızı artmayan RAM. Elinizdeki bellekleri satıp 2X8 GB alın derim. 1600 MHz CL 9 bulmak zor olabilir.

CL değerleri farklı olan bellekler sıkıntı yapabilir. Cas latency yani CL değeri işlemci bus hızı gecikme değeridir. Düşük olursa daha hızlı çalışır. Alacağınız zaten Value RAM. Yani hızı artmayan RAM. Elinizdeki bellekleri satıp 2x8 GB alın derim. 1600 MHz CL 9 bulmak zor olabilir.

Hocam aslında sorum şuydu cas değeri anladığım kadarıyla ayarlanabilir imiş sitede o şekilde yazıyordu bu dogru mudur? Bir de farklı CL değerindeki RAM'leri taktığımızda düşük CL değerindeki RAM yüksek CL değerdeki RAM'e göre çalışıyormuş bunun doğruluk payı var mıdır?

Hocam aslında sorum şuydu cas değeri anladığım kadarıyla ayarlanabilir imiş sitede o şekilde yazıyordu bu dogru mudur? Bir de farklı CL değerindeki RAM'leri taktığımızda düşük CL değerindeki RAM yüksek CL değerdeki RAM'e göre çalışıyormuş bunun doğruluk payı var mıdır?
Bazı belleklerde ayar yapılabilir. Bu doğrudur. Uyum sağlarsa dediğiniz gibi çalışır. Fakat bunun garantisi olmuyor. Bu sebeple 2X8 alın dedim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı