Programlar sıcaklık değerlerini farklı gösteriyor

Makaleler
2
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, dün bir bilgisayar aldım özellikleri;
Ryzen 5 2600
ASUS TUF Gaming GTX 1660 Ti 6G
ASUS Prime B450M-K
Corsair 8 GB 1X8 Vengeance 3000 MHz

Gibi parçalar var sistemde. Sorunuma gelecek olursak oyun içi 87 dereceyi bile gördüğüm oldu (ve oyunun daha ilk 5. Dakikası falandı çok sorun olur mu? ) Ama resimde çektiğim görüntüde MSI Afterburner GPU 77 Derece'de iken Aida64'de 66 derece yazıyor bunların hangisi doğrudur?

Kasa Cooler Master MB501L 600W Carbon öndeki 3 fan yeri boş ve işlemci stok soğutucu, şunuda belirtmek isterim kasanın yanı kapalı ve masa altında çalışıyor.

Testini yaptığım oyun: Rise of The Tomb Raider

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    138,4 KB · Görüntüleme: 108
Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner ile anlik oyun ici degerleri görebiliyorsunuz. AIDA64'de degerleri görebilmek icin masaüstüne dönüyorsan düsük gösterebilir, cünkü oyunu alta aldigin an yük düsebiliyor.

Genel degerleri ölcmek icin HWMonitor programini tavsiye ederim. Orada anlik, minimum ve maksimum degerleri görebiliyorsunuz. Oyuna girip bir süre oynadiktan sonra Afterburner ile HWMonitor degerlerini kiyaslayin.

Aldiginiz maksimum degeri aklinizda tutun, masaüstüne dönüp HWMonitor degerlerine bakin.

87 derece elbette yüksek bir deger. Burada yine stok fan kullanimi seziyorum. Kasanin yan kapagini acmak hava sirkülasyonunu olumsuz sekilde etkileyebilir.

Onun yerine güzel bir sogutucu alip takmanizi tavsiye ederim. Ayrica 3 fan yeri bos demissiniz, sadece egzoz sogutucu mu kullaniyorsunuz arka tarafta?

Bilgisayarı 2 gün önce aldım ve evet şuan tek egzoz fan var maalesef öndeki 3 fan yeri boşta, hava almak için yanlarda yer var ama masa altı olduğu içinde oda kısıtlı. Kasanın yanını açsam kaç derece fark edebilir gpu sıcaklığı acaba
-Bu arada 200-250TL arası 3 adet fan önerisine açığım

Kasanın yanını açsam kaç derece fark edebilir

Deneyip göreceksiniz artik. Kesin bir sey söyleyemem bu konuda.

Hava sirkülasyonu icin önde havayi iceri ceken ve arkada/üstte sicak havayi tahliye eden birkac fan bulundurmaniz gerekiyor. Sicak hava icerde kaldikca donanim olumsuz sekilde etkilenecektir.

Boşta 40-45 derece arasında aslında, csgo gibi oyunlarda 75 dereceyi görüyor bilgiler için çok saol eve gidince yine bir bakacağım.

Fan hızı ayarını elimle ayarlamayı denedim, oyunda ve MSI Afterburner'da yük var iken 87 dereceden 76 derece max 79 dereceye kadar indirdim kasanın yanı hala kapalı iken hemde. Öndeki 3 fanı da takarsam daha iner diye umuyorum, yükte iken 76-79 derece bir sorun yaratır mı ? Ek olarak bu fan hızı ekran kartıma zarar verebilir mi ?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    287,3 KB · Görüntüleme: 80
Aynı sorun bende de var. Bende Görev Yöneticisi gizli sekmelerde aktıf çalışır yaptım. Şu an soğuk hava üflüyor aksi durumda sıcak hava üflüyor. MSI uygulamarı ne varsa kaldırdım. Ekran kartı uygulaması artı yükseltiyor sürücüsü olsa yeter.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…